Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restoranas „Gabija“ pristato „savo“ vyną! (Palanga)

2007-06-13
Paskelbk savo straipsnį

Netrukus vienerių metų gimtadienį švęsiantis Palangos restoranas „Gabija“ vasarą pasitinka ir lankytojus džiugina nauju premium klasės vynu, kuris, tikimasi, taps ir restorano „vizitine kortele“. Tai Ispanijos Penedes regiono vynas bei šampanas (ispanų vadinamas cava) „Sumarroca“.

Ispanai itin vertina savo pavardę, todėl, suteikdami ją gaminamam vynui, garantuoja kokybę. Sumarroca šeimos vyno darymo filosofija – tai tradicijų ir naujovių harmonija, aistringos meilės savo kraštui bei nuolatinio tobulybės siekimo kombinacija.

Restorane pagrindinis siūlomas produktas – penkių rūšių „Sumarroca“ šampanas, iš kurių pats brangiausias – rožinis, nes jam gaminti naudojamos Pinot Noir vynuogės. Visi šampanai – sausi, išskyrus vieną – pusiau saldų, kurio gamyboje naudojamas ne cukrus, o lašas likerio, kuris gamybos proceso metu įlašinamas į butelį. Tai duoklė kitų kraštų vartotojams, nes pačioje Ispanijoje toks gėrimas nėra vertinamas.

Raimundas Zaikauskas, vienas „Gabiją“ valdančios bendrovės akcininkų, lankytojams rekomenduoja paragauti baltojo vyno Chardonnay – nuostabaus intensyvaus, pribrendusių vaisių aromato; gaivaus Riesling ar nepaprasto skonio ir aromato derinio – Muscat. Prie mėsos siūlo derinti niekur kitur Lietuvoje nesiūlomą raudonąjį Syrlot, kuriame subtiliai jaučiamas džiovintų slyvų ir juodųjų serbentų skonis. Tikriems vyno gurmanams – raudonasis „Boria“ – vienas geriausių Ispanijos raudonųjų vynų.

Patikusio vyno ar šampano restorano lankytojai galės nusipirkti ir išsinešti. Tik su viena sąlyga – reikės pirkti šešis butelius iš karto. Bet tikram vyno ar šampano gurmanui tai ne kliūtis, įsitikinęs R. Zaikauskas.

Ypatingomis progomis restorano svečiai bus vaišinami šampanu, nes „Gabija“ visada žino, kaip nudžiuginti savo lankytojus.

Restoranas „Gabija“ – ten, kur ramu, gražu ir elegantiška!

Daugiau apie restoraną>>

Živilė Kleivaitė
Viešbučio „Gabija“ archyvo nuotraukos
Meniu.lt informacija