Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restoranai „Thaifoon Taste of Asia“ siūlo sparčiai populiarėjančią Azijos virtuvę (svetur)

2005-10-02
Paskelbk savo straipsnį

Tiek jaunus žmones, tiek šeimas viliojantį „Thaifoon Taste of Asia“ restoranų tinklą gaubia paslaptinga Azijos dvasia. Tuo iš kitų tinklų išsiskiriantis bei amerikietiškai visuomenei sparčiai populiarėjančią azijietišką virtuvę siūlantis tinklas „Nation‘s Restaurant News“ leidinio buvo išrinktas viena sėkmingiausių 2004 metų restoranų verslo koncepcijų ir už tai pelnė „Hot Concepts“ nominaciją.

Jauki atmosfera ir puikus maistas
„Thaifoon Taste of Asia“ – azijietišką maistą tiekiantis tinklas, sudarytas iš keturių restoranų, kurių pirmasis buvo atidarytas 2001 metais Skotsdeile, Arizonos valstijoje. Tinklo įkūrėjo ir valdytojo Randy Schocho projektas – azijietiškos virtuvės pasiūla amerikietiškoje visuomenėje – pasiteisino, kadangi, sociologų nuomone, tarp amerikiečių gan sparčiai auga žmonių skaičius, kuriems azijietiška virtuvė toli gražu jau nėra egzotiškas reiškinys. Be to, ekspertai prognozuoja, kad 2030 metais vienas iš keturių Amerikos gyventojų jau bus kilęs iš Azijos arba Lotynų Amerikos.

Šis restoranas, kuriame karaliauja jauki atmosfera, skirtas viduriniajam visuomenės sluoksniui. Valgiaraštį, susidedantį iš daugiau nei 65 patiekalų, atsakingai per pastaruosius du metus plėtė ir tobulino vyriausias restoranų tinklo virėjas Garrettas Cho.

Restoranų pavadinimas „Thaifoon“ yra kiek apgaulingas, kadangi šiose įstaigose nėra gaminami vien tik tailandų virtuvės patiekalai. Savo lankytojams „Thaifoon“ siūlo gerokai platesnį valgių asortimentą: čia svarbiausia yra bendra Azijos virtuvė, nors didelis dėmesys yra skiriamas būtent Pietryčių Azijos patiekalams.

Restoranų interjeras, puoštas Azijos kultūros detalėmis, traukia tiek jaunus, romantiškai pavakarieniauti ateinančius žmones, tiek dideles šeimas. Populiariausias patiekalas – tailandietiški skilandžiai, nors didelio populiarumo susilaukia ir tolimųjų Rytų šamas, iš kurio gaminami patiekalai, vadinami „King and I Catfish“. Visai neseniai įstaigos tapo šeimyniniais restoranais, kadangi lankytojams buvo pasiūlytas kompleksinis vaikiškas valgiaraštis iš penkių patiekalų, už 3,75 JAV dolerių.

Nors kiekvieno naujo restorano atidarymas apytiksliai kainuoja 2 milijonus JAV dolerių, R. Schochas mano, kad šis restoranų tinklas turi puikias galimybes plėstis, kadangi panašaus pobūdžio maistą ruošiančių įstaigų paklausa Amerikos rinkoje auga.

Restoranų tinklo svetainė: www.thaifood.com  

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija
(Parengta pagal „Food Service Europe & Middle East “)