Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Prieskonių mišinį lietuviškiems cepelinams ketina pasiūlyti austrai

2004-12-02
Paskelbk savo straipsnį

Atidžiausios namų šeimininkės parduotuvėse spėjo pastebėti, o didžiausi Vilniaus restoranai jau ėmė naudoti prieskonių pakuotes su užrašu „Kotanyi“. Tai didžiausios Austrijos prieskonių gamintojos pavadinimas. Austrijos prieskonių imperijos kūrėjai siekia, kad šis pavadinimas centrinės ir rytų Europos prieskonių rinkose taptų lyderiu. Vartotojų simpatijas „Kotanyi“ žada užkariauti nepriekaištinga prieskonių kokybe, patraukliomis ir patogiomis pakuotėmis bei mišiniais... nacionaliniams skanėstams.

Tautiečiai labiau vertina mišinius
Lietuva - pirmoji Baltijos šalis, kurią pasiekė „Kotanyi“ gaminiai. Iš plataus prieskonių asortimento firmos atstovybė Lietuvoje mūsų vartotojams atrinko daugiau kaip 70 produktų. Šių austriškų prieskonių jau galima dairytis „VP Market“, „Rimi“ AVS mažmeninės prekybos centrų lentynose. Restoranams ir kavinėms „Kotanyi“ produktai tiekiami pagal specialius užsakymus.

„Kotanyi“ pavadinimą galima aptikti ant popierinių, viduje folija padengtų pakuočių (1-1,99 Lt), taip pat ant stiklinių indelių (4,49 Lt) ir pastaruoju metu vis labiau populiarėjančių indelių-malūnėlių (9 Lt). Gastronomijos specialistams šios firmos prieskoniai tiekiami didesnės talpos plastikiniuose indeliuose.

Išrankesni gastronomijos mėgėjai gali rinktis apie 18 rūšių grynųjų „Kotanyi“ prieskonių. Laiką tausojantiems gamintojai siūlo daugiau kaip 20 skirtingų mišinių, iš jų - skirtų vištienai, maltai mėsai, itališkoms bei klasikinėms salotoms, amerikietiškoms bulvytėms, marinatams ir kitokiems patiekalams.

Pasak firmos atstovybės Lietuvoje vadovės Aurikos Černiauskienės, šiuo metu vieni iš perkamiausių grynųjų prieskonių - laurų lapai. Tautiečiai jau pastebėjo, kad šie laurų lapai yra iki šiol Lietuvoje nematytos šviesiai žalios spalvos, kuri rodo kokybę. Vis dėlto labiau nei grynieji.

Prieskoniai Lietuvoje mėgstami mišiniai. Daugiausia tautiečiai išperka austriškų mišinių vištienos, žuvies patiekalams ir daržovių sriuboms. Brangiausias į Lietuvą vežamas „Kotanyi“ gaminys - šafranas, jo kilogramas kainuoja 12 000 Lt.

Kvepiančios staigmenos Kalėdoms
Praėjusią savaitę „Kotanyi“ pristatymas buvo surengtas Austrijos ambasados rezidencijoje Vilniuje. Renginyje dalyvavęs firmos vadovas Ervinas Kotanis sakė tikįs, kad „Kotanyi“ per artimiausius penkerius metus Lietuvoje gali tapti prieskonių rinkos lydere. Šiuo metu firmos prieskoniais patiekalai gardinami net 18-oje šalių. „Austrams pasiūlėme mišinį tradiciniam guliašui, lenkams - kopūstų ir mėsos troškiniui bigosui, galbūt ateityje specialų mišinį pasiūlysime ir lietuviškiems cepelinams“, - verslo užmačiomis dalijosi E. Kotanis.

Šeimyninį prieskonių verslą iš Vengrijos kilę firmos vadovo protėviai Austrijoje pradėjo prieš daugiau nei 120 metų. Verslo vadybos magistras Ervinas Kotanis prie firmos vairo stojo būdamas 24-erių. Jau 1991 metais Folkersdorfo mieste jam pavyko sukurti vieną moderniausių pasaulyje prieskonių įmonių. Dabar bendrovėje darbuojasi daugiau kaip 400 žmonių, o šių metų įmonės apyvarta turėtų siekti apie 85,5 mln. eurų.

Įdomu, kad per metus Folkersdorfe „Kotanyi“ gamykla perdirba apie 8500 tonų žaliavų, daugiausia - paprikos. Beje, pasak E. Kotanio, būtent paprika yra labiausiai pamėgtas prieskonis Austrijoje. Antrieji pagal populiarumą - kmynai, su jais čia ruošiami itin mėgstami kiaulienos kepsniai. Netrukus Austrijos šeimininkės puls pirkti prieskonių saldiems Kalėdų kepiniams. Labiausiai parduotuvėse tada sumažės „Kotanyi“ cinamonų ir gvazdikėlių atsargos.

Ar Kalėdoms mūsų parduotuvėse „Kotanyi“ žada naujienų? Kaip prasitarė firmos atstovybės vadovė, tai bus mišinys obuolių pyragui, kalakutienai ir mėsą minkštinanti druska.

Lietuvos pirkėjus prieskoniai „Kotanyi“ vilioja patraukliomis pakuotėmis ir itin gera kokybe.

Pristatymui viešbučio „Radisson SAS Astorija“ restorano virtuvės vadovas Donatas Baniulis su „Kotanyi“ prieskoniais paruošė daugybę patiekalų, jų skanavę Erikas Kotanis (viduryje) ir Austrijos ambasadorius Lietuvoje Michaelis Švarcingeris ieškojo austriškų užuominų

Ramunė Žukauskienė
Dainiaus Labučio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt