Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Pasaulis gali mėgautis šokoladu su kupranugarių pienu! (svetur)

2005-05-25
Paskelbk savo straipsnį

Austrų šokolado fabrikas su Arabijos kupranugarių ferma sukūrė puikų delikatesą – pienišką kupranugarių šokoladą.

Šokolado gamintojas „Hochleitner“ Vienoje su „Al Ain“ ir „Dairy“ kupranugarių fermomis Jungtinių Arabų Emyratuose net šešis mėnesius atliko įvairius eksperimentus, siekė išgauti naują šokolado skonį keičiant visiems įprastą karvės pieną į kupranugario pieną.

Atlikus tyrimus išsiaiškinta, kad kupranugario pienas gali puikiai pakeisti karvės pieną. Ekspertai, „Al Ain“ fermos kupranugarių pieną sumaišė su „Yemen“ medumi, taip išgaudami švelnų ir tikrai gerą skonį. Toks pienas suteikia šokoladui kitokių savybių.

Pirmieji bandymai ir degustacijos įvyko Vienoje, ateityje Jungtiniuose Arabų Emyratuose planuojama įrengti fermą ir įsigyti 2000 kupranugarių. Jeigu verslas klestės ir seksis, ateityje gamykla galės pasiūlyti per 50 tonų šokolado per mėnesį. Jungtinių Arabų Emyratuose tokie produktai bus pristatomi prabangiausiose Dubajaus ir Abu Dabio viešbučiuose.

Pagal užsienio spaudą
Meniu.lt informacija