Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Paelija ir Flamenko

2011-12-07
Paskelbk savo straipsnį
O keleto rūšių paelijos, tame tarpe firminės „Bareclonos“ atvyksta paragauti ne tik vilniečiai, bet net ir užsienio turistai. Restorano virėjai, nuolat konsultuojami specialistų iš Ispanijos, puikiai išmano šio patiekalo gamybos subtilybes, o įspūdingi jų ruošos rezultatai pateikiami lankytojams specialiai tam skirtose keptuvėse.

Pasak restorano direktorės Rasos Uffelmann, ne mažiau populiarūs yra ir kiti firminiai patiekalai, visų pirma, jūros gėrybių sriuba ir salotos. Kaip žinia, pagaminti tikrąją paeliją užima nemažai laiko ir reikalauja specifinių įgūdžių, tad dažniausiai, ypač dienos metu, klientai renkasi paprastesnius patiekalus, pavyzdžiui, naminius „Fido“ makaronus su padažu.

Tačiau  visuotinio liekniejimo laikais  vargu ar makaronai, kad ir ypatingi, galėtų pretenduoti į populiariausius lietuviškus patiekalus. Kitas dalykas – tapas. Pikantiški ir nebrangūs „vieno kąsnio“ sumuštinukai sparčiai populiarėja Lietuvoje , tad „Bareclonoje“ jie dažnai užsakomi kaip „starteriai“ arba užkandžiai prie vyno. Lankytojai gali paskanauti tiek paprastų, tiek įmantresnių variantų – pavyzdžiui, su grybais ir baklažanais arba datulėm ir kepintu kumpiu. Tiesa, receptūrą tenka šiek tiek adaptuoti lietuviškam skoniui – naudojant mažiau aliejaus ir daugiau mėsos gaminių. Akivaizdžiai augant susidomėjimui vyno kultūra ir Viduržemio jūros virtuve, greitai ir nesudėtingai paruošiami tapos gali rasti kelią į mūsų skrandžius ir širdį ir netgi kada nors išardyti nemarųjį alaus ir česnakinės duonos duetą.

Beje, prakalbus apie vynus, būtina paminėti dar vieną firminį ispanų patieklą – namų gamybos Sangriją. Šis vyno gėrimas puikai tinka atsigaivinimui karštą vasaros dieną ar ramiam vakaro pasisėdėjimui, tačiau, deja, daugeliui tautiečių jis asocijuojasi su pigiu „tetrapakiniu“ birzgalu. Tuo tarpu užsisakius atvėsintą Sangriją, pagardintą natūraliais vaisiais, galima puikiai užbaigti pietus ir pagalvoti apie šio gėrimo paruošimą savo namuose.