Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Net ketverius metus brandintas sūris – „Džiugas“ (UAB „Žemaitijos pienas“)

2005-04-13
Paskelbk savo straipsnį

UAB „Žemaitijos pienas“ didmenininkams pristato naują produktą – net ketverius metus brandintą sūrį „Džiugas“. Tai maistingas, sveikas ir natūralus produktas, pasižymintis išskirtinėmis maistinėmis savybėmis. Dėl baltymų kiekio, ypač patrauklaus aromato bei išskirtinio skonio sūris „Džiugas“ gali būti nepakeičiamas gardinant įvairius patiekalus restorano ar kavinės virtuvėje. Sūris puikiai dera su aperityvais, šviežiais ir džiovintais vaisiais, praturtina antruosius patiekalus, yra nepamainomas salotų ingredientas.

Sūris „Džiugas“ – pilnavertis, esminis maisto produktas, pats tinkamiausias sprendimas ieškant tokio mitybos raciono, kuriame jungtųsi puikus skonis ir maistingumas.

Sūrių karaliumi tituluojamo „Parmigiano reggiano“ luitai priimami kaip ilgalaikiai depozitai Italijos bankuose. Tai sūris visomis kalbomis gurmanų vadinamas parmezanu. Šiais metais „Žemaitijos pienas“ paruošė savo pirkėjams staigmeną: ketverius metus brandintą sūrį „Džiugas“ – lietuviškąjį parmezaną.

Kadangi italų parmezanas subrendusiu laikomas tik tuomet, kai esti brandintas trejus metus – „Džiugas“ dėl savo ilgų brandinimo metų gali drąsiai vadintis analogų Lietuvoje neturinčiu, gavusiu vieną didžiausių Europos apdovanojimų „Goldener Preis 2003“, parmezano tipo sūriu.

Tikram gero sūrio mėgėjui parmezanu derėtų mėgautis be priedų, tiesiog kaip lengvu užkandžiu, kartu su aperityvais prieš valgį, per iškilmingą „grand finale“ arba po puikių pietų bei vakarienės. Taip pat juo gardinamos sriubos, salotos, paskaninamos picos, mėsos pyragai ar kepsniai.

AB „Žemaitijos pienas“ informacija