Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Naujas „Restoranų verslo“ numeris!

2005-10-10
Paskelbk savo straipsnį

Brangūs skaitytojai,

Jau pasirodė devintasis, o šiais metais – penktasis, „Restoranų verslo“ numeris. Bėga mėnesiai, keičiasi metų laikai, o kartu su jais keičiasi ir žurnalas. Dar atrodo taip neseniai sprendėme su artėjančiu vasaros sezonu susijusius klausimus, o dabar pradedame ruoštis artėjančioms žiemos šventėms. Kaip ir kiekviename, taip ir šiame numeryje savo skaitytojams pristatome maitinimo ir pramogų rinkos naujoves, plačiau analizuojame mums visiems svarbius klausimus, siūlome ir konsultuojame.

Kiekvieną mėnesį viešojo maitinimo rinka pasipildo naujomis įstaigomis, kurių platų sąrašą pateikiame, o kai kurias iš jų ir plačiau pristatome 7 žurnalo puslapyje.

Neseniai Vilniuje duris pravėręs biliardo klubas „Free Ball“, iš kitų klubų išsiskiriantis komforto ir patogumo įspūdį kuriančiu moderniu minimalistiniu interjeru, savo lankytojams siūlo ne tik 11 amerikietiško biliardo bei 1 angliško biliardo stalus, bet ir specialų klubo valgiaraštį.

O štai rugsėjo 16 dieną Vilniuje atsidariusi picerija „Bouna Pizza“ jau tapo žymi savo kepamomis picomis, kurių siūlo net per 20 rūšių. Kurdami šią piceriją šeimininkai galvojo apie šiuolaikišką, patogumą, originalumą bei neįpareigojančią aplinką mėgstantį lankytoją.

Kauno restoranas „Šimtas“ didžiuojasi šimtu sėdimų vietų, šimto patiekalų valgiaraščiu bei šimto gėrimų kainoraščiu. Šis restoranas iš kitų išsiskiria ir tuo, kad tai yra pirmoji maitinimo įstaiga Lietuvoje, taikanti naują atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis sistemą – naujo tipo kortelių nuskaitymo įrenginius, veikiančius GPRS ryšiu.

Rubrikoje „Nauji produktai“ (8-9 puslapiai) pristatome pačias svarbiausias maitinimo rinkos naujoves.

„Parodų“ skiltyje (10 psl.) dalinamės įspūdžiais iš kasmetinės parodos-mugės „Tendence-Lifestyle“, supažindiname su čia pristatytais pačiais neįprasčiausiais sprendimais.

Rubrikoje „Koncepcijos“ (11-13 psl.) virtualios pažintinės kelionės pagalba keliaujame po pačias įdomiausias Belgijos, Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos kavines, vynines ir restoranus. Tikimės, kad šios įdomios idėjos bus naudingos ir Jūsų versle.

14-16 puslapiuose kalbiname maitinimo įstaigų verslą jau pradėjusius verslininkus, kurie mielai pasidalina patirtimi bei pataria, nuo ko reikia pradėti šį sudėtingą verslą, pasakoja, su kokiomis problemomis čia dažniausiai yra susiduriama ir kokie galimi jų sprendimo būdai.

UAB „UCS Baltic“ Jums pristato pačius naujausius, Lietuvos maitinimo įstaigose jau įdiegtus įrenginius, padėsiančius sutaupyti laiką ir pinigų – „Self-Service“ sistemą bei tiksliai alų išpilstančius įrenginius (17 psl.).

Maitinimo įstaigose didžiąją karštųjų gėrimų dalį sudaro kavos gėrimai. Šį sykį nusprendėme apžvelgti kavos aparatų rūšis, aptarti jų privalumus ir trūkumus, padėsiančius išsirinkti Jums tinkamiausią. Kartu pateikiame ir kai kurių kavos aparatų įrangos tiekėjų pasiūlos Lietuvoje lentelę (18-21 psl.).

Rinkdamiesi nerūdijančio plieno gaminius pramoninei virtuvei, dažnai susiduriame su problema: į ką reikėtų atkreipti dėmesį bei kurį tiekėją rinktis? Būtent „Įrengimų“ rubrikoje pateikiami visi atsakymai į šiuos Jums svarbius klausimus (22-23 psl.).

Artėjant žiemos šventėms, pravartu būtų susipažinti su šampanu ir putojančiais vynais: jų istorija, gamybos būdais bei technologijomis. Be išsamaus straipsnio apie šį gėrimą, pateikiame ir kai kurių tiekėjų šampano ir putojančio vyno pasiūlos Lietuvoje lentelę (25-27 psl.).

28 puslapyje firma „Audiotonas“ pristato unikalų kompanijos DNP produktą – naujus priekinės projekcijos ekranus, įgalinančius pasiekti 10 kartų didesnį vaizdo kontrastą ir todėl leidžiančius naudoti vaizdo projektorius net ir nepritemdytose patalpose.

Rubrikoje „Sprendimai“ (29 psl.) pristatome tarptautinę informacinių technologijų įmonę „Baltic Hotel and Restaurant Systems“, patiems išrankiausiems pasaulio viešbučiams ir maitinimo įmonėms diegiančią aukščiausio lygio pilnus paslaugų paketus ir sprendimų kompleksus. Ši įmonė netolimoje ateityje rengiasi įkurti biurą ir Vilniuje.

Vis populiaresni šiais laikais tampa mobilūs padavėjo terminalai, taupantys padavėjo laiką, gerinantys aptarnavimo kokybę bei mažinantys personalo darbo sąnaudas. Vienas šios srities lyderių – kompanija „Orderman“, HoReCa rinkoje esanti jau 10 metų (31 psl.).

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) kviečia dalyvauti Lietuvos Jaunųjų virėjų čempionate, kuris įvyks lapkričio pradžioje bei dalinasi įspūdžiais iš rugsėjį Druskininkuose vykusio seminaro.
Nacionalinė grilio ir barbekiu asociacija atstovavo Lietuvą rugsėjo 7-10 dienomis Rygoje vykusioje tarptautinėje maisto produktų parodoje „Riga Food 2005“. Dalinamasi įspūdžiais ir iš Rygoje rugpjūčio 24-25 dienomis vykusių HoReCa profesionalų dienų.
O Lietuvos barmenų asociacija alaus kokteilius pristatinėjo rugsėjo 8-10 dienomis vykusioje Šiaulių miesto šventėje (32 psl.).

Pateikiame Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informaciją apie maitinimo reikalavimus kaimo turizmo sodyboms, sprendžiamos viešbučių maitinimo problemos.

Informuojame apie tarptautines parodas, vyksiančias artimiausiais mėnesiais (33 psl.).

O HoReCa rinką aptarnaujančių įmonių rodyklė padės greitai rasti Jus dominančią įstaigą (34 psl.).


Užsisakykite „Restoranų verslą“!

Jei pageidaujate, kad leidinys „Restoranų verslas“ Jus pasiektų laiku ir patogiai – tiesiai į Jūsų įstaigą ar namus, skubėkite jį užsisakyti.
Norime pažymėti, kad leidinys Jums nieko nekainuoja, tačiau, kad jis būtų atsiųstas Jūsų nurodytu adresu, tereikia sumokėti pašto išlaidas – tik 12,01 Lt už artimiausių šešių leidinio numerių siuntimą (prenumeratos kuponą rasite leidinyje bei Meniu.lt portale: http://kuponas.meniu.l t ). Per metus išleidžiami šeši „Restoranų verslo“ numeriai.
Leidinį galite prenumeruoti ir internetu: www.prenumerata.lt .

„Restoranų verslą“ taip pat galite nemokamai pasiimti leidinio redakcijose Kaune ir Vilniuje bei UAB „Sangaida“ prekybos salonuose:
Vilniuje, Panerių g. 20 A;
Kaune, Kaunakiemio g. 40;
Klaipėdoje, Daukanto g. 13.

Kilus klausimų, prašome kreiptis į „Restoranų verslo“ prenumeratos ir platinimo skyrių Kaune telefonu (8~37) 70 56 27, arba Vilniuje telefonu (8~5) 273 59 19 bei elektroniniu paštu: prenumerata@meniu.lt .

„Restoranų verslo“ informacija