Netrukus duris atvers atsinaujinęs „Telegrafo“ restoranas, įsikūręs pačiame Vilniaus centre – šalia Katedros – esančiame „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbutyje. Restoranas pakeis ne tik išorinį veidą, bet nustebins ir nauju meniu, kurį sukūrė Jungtinės Karalystės „Michelin“ restoranuose patirtį kaupęs virtuvės šefas Vilius Ručinskas.
Užsienyje ir Lietuvoje žinomas virtuvės vadovas įsitikinęs, kad pasikeitimai maloniai nustebins ir ištikimus „Telegrafo“ lankytojus, ir tuos svečius, kurie šį restoraną atras kaip naują ir jaukią, kokybiško maisto vietą.
„Noriu, kad atsinaujinusiame restorane mūsų svečiai būtų atsipalaidavę, pasijaustų ypatingais ir mėgautųsi kokybišku maistu, nepriekaištingu aptarnavimu. Kurdami atnaujinto restorano koncepciją daug dėmesio skyrėme aplinkai, kuri neįpareigotų žmogaus, o kviestų užeiti pietų, vakarienės ar užkandžių, nelaukiant ypatingos progos“, - kalbėjo šefas.
Naujas restorano meniu keisis kartu su metų laikais, tačiau šefas V. Ručinskas nevadina jo sezoniniu. „Šiuolaikiniame pasaulyje visi keturi metų laikai – amžini: vienur vasara baigiasi, kitur – jau prasideda. Iš viso pasaulio į „Kempinski“ viešbutį atvykstantys svečiai „Telegrafo“ restorane galės leistis į gastronominę kelionę po įvairiausias pasaulio šalis“, - kalbėjo šefas.
Svetur „Michelin“ restoranuose patirtį kaupęs V. Ručinskas įsitikinęs, kad gyvenant globaliame pasaulyje reikia naudotis galimybėmis, todėl savo virtuvėje gamina patiekalus iš aukščiausios kokybės produktų, kurie į jo vadovaujamą virtuvę suvažiuoja iš skirtingų šalių. „Telegrafo“ meniu bus galima rasti ir jautienos iš Naujosios Zelandijos, ir omarų, geriausios kokybės ikrų, austrių. Mes kaip ir mūsų klientas: sekame tendencijas ir esame drąsūs – nebijome naujovių, todėl apjungsime skirtingus skonius, pasiūlysime netikėtus derinius“, - apie būsimas naujienas kalbėjo naujasis „Telegrafo“ šefas.
V. Ručinsko teigimu, „Telegrafo“ ir degustacinės vakarienės, ir a la carte meniu įvairiais skoniais suskambės ir dėl to, kad jį kurdamas dirba kartu su talentingu kolega – visame pasaulyje žinomu someljė Martynu Praviloniu.
Gyvenimo aprašyme – gausu garsių vardų
V. Ručinskas daugiau nei dešimt metų sukasi ne tik Lietuvos, bet ir Jungtinės karalystės geriausiuose restoranuose. Šefas gali drąsiai sakyti, kad mokėsi iš geriausių, todėl dabar ir pats nebijo improvizuoti virtuvėje „Telegrafe“, kuriai vadovauja jau kelis mėnesius.
„Savo karjerą pradėjau Lietuvoje, tačiau greit supratau, kad noriu įgauti tarptautinės patirties, todėl susiklosčius aplinkybėms išvykau į Jungtinę Karalystę ir pradėjau darbuotis dideliame italų šeimai priklausančiame restorane. Sekėsi puikiai, o kartu gimė ir didesni tikslai – dirbti „Michelin“ žvaigždutę turinčiame restorane“, - pasakojo šefas.
Lietuvis tikslą pasiekė gana greit – prisijungė prie „The Box Tree“ restorano komandos, kuri jau džiaugėsi „Michelin“ žvaigžde. „Tai buvo labai svarbus karjeros etapas, kuris man atvėrė duris siekiant kitos svajonės. Padirbėjęs metus kartu su kulinarijos pasaulyje garsiais ir vertinamais šefais, gavau unikalią galimybę ir toliau mokytis iš geriausių – tapau dešiniąja pasaulyje žinomos France‘s Atkins ranka. Beje, tai ne tik talentinga šefė ir įdomi asmenybė, bet ir pirmoji pasaulyje moteris, kurios vadovaujamam restoranui 2003 metais pavyko iškovoti „Michelin“ žvaigždutę“, - apie savo sėkmingą karjerą užsienyje pasako V. Ručinskas.
Ir nors svetur sekėsi puikiai, pasiūlymų netrūko, pusmetį padirbėjęs su kulinarijos pasaulio žvaigžde F. Atkins, lietuvis susiruošė namo. „Visuomet su sužadėtine Laura turėjome tokį planą – dirbti ir gyventi Lietuvoje. Tuo metu ji jau buvo parvykusi, tad aš taip pat nusprendžiau, kad laikas atsisveikinti su Jungtine Karalyste“, - sakė vyras. Jis teigė, kad plano laikytis nebuvo labai sunku, nes tikėjo, kad sukaupta patirtis bus raktu į geriausias gimtosios šalies virtuves.
Grįžęs į Lietuvą, Vilius netrukus ėmėsi didelio projekto – pradėjo vadovauti baro „Trinity“ virtuvei, kuri galiausiai sukvietė prie staliukų ne tik vakarėlių dalyvius, bet ir sostinės gurmanus. „Padirbėjęs su vienais geriausių pasaulio šefų, aš norėjau ir pats stoti prie ypatingos virtuvės vairo. Tad sulaukęs „Kempinski“ pasiūlymo nedvejojau, juk galiu ne tik vadovauti garsaus restorano virtuvei, bet ir sukurti naują meniu, kurio jau seniai laukia ir sostinės ir mūsų viešbučio bei restorano svečiai“.