Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

LRVVKA kviečia vykti į pasaulinį virėjų konkursą „Bocuse D’or“

2006-12-14
Paskelbk savo straipsnį

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kviečia vykti į 11-ąjį pasaulinį virėjų konkursą „Bocuse D’or“, kuris įvyks 2006 m. sausio 23-24 d. Lione, Prancūzijoje, tarptautinės viešbučių ir restoranų maitinimo parodos metu „SIRHA 2007“.

Tai antras pagal svarbumą po IKA pasaulinės virėjų olimpiados, kas du metus vykstantis tarptautinis kulinarijos čempionatas, į kurį patenka tik 24 geriausi pasaulio virtuvės šefai ir kurio metu iš renkamas geriausias pasaulio virėjas. Šis konkursas s avo svarba prilygsta kino pasaulyje teikiamiems „Oskarams“.
„Bocuse D’or » konkursą 1987 m. inicijavo Paul Bocuse – pelnęs geriausio virtuvės meistro Prancūzijoje titulą, kulinarijos meno instituto garbės narys, nacionalinio ordino už nuopelnus, populiarinant prancūzišką virtuvę pasaulyje, laimėtojas.

Prestižiniame konkurse dalyvaus 24 šalių geriausi pasaulio virėjai: Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Danijos, Islandijos, Japonijos, JAV, Brazilijos ir kitų šalių. Jau trečią kartą sėkmę bandys virėjai iš kaimyninės Rusijos.
2003 m. konkurso „Bocuse D’or“ nugalėtoju tapęs norvegas Charles Tjessem, o 2005 m. auksinį Bocuse laimėjęs prancūzas Serge Vieira pelnė pasaulinį pripažinimą kulinarijos srityje.

Siūlome vykti į pažintinę-poilsinę 10 dienų kelionę, kurios metu galėsite ne tik patobulėti profesine prasme, sužinoti naujausias virtuvės madas, bet ir atsipūsti po sunkaus darbo sezono, aplankyti keletą žymiausių ir įspūdingiausių Vakarų Europos vietovių: savo akimis pamatyti fotogeniškiausią pasaulio kalną Matterhorn (4477m) ir pasiklausyti Giuseppe Verdi operos „Fallstaff“ Vienos Valstybiniame operos teatre!

Nepraleiskite progos pamatyti meninių kulinarijos šedevrų bei nukeliauti į senovinį Prancūzijos miestą Lioną, išsiskiriantį ne tik originalia architektūra, giliomis kultūros tradicijomis, bet ir daugumos dar vadinamą kulinarijos meno centrą, puoselėjamą talentingų virtuvės šefų, siūlančių gurmanams nepaprastą pasirinkimą.

Registracija į kelionę – iki gruodžio 29 d., tel. (8 5) 2723171, 8 611 26658.
(Norinčius apilankyti Vienos Valstybiniame operos teatre kviečiame registruotis iki gruodžio 20 d.)

Išsamiau apie kelionės programą skaitykite prisegtame dokumente >> Keliones_programa.pdf

LRVVKA ir Meniu.lt informacija