Birželio 1 d.
keliaujantis “Electrolux” restoranas atidarytas Londone, ant
koncertų rūmų “Royal Festival Hall” stogo, kur veiks iki
rugsėjo 30 d. O antrasis Kubas jau birželio 18 d. “nutūps”
Stokholme, ant Karališkosios operos stogo, kur svečius priiminės
iki spalio 14 d.
Abejose vietose pagal
specialų meniu ir iš vietinių ingredientų priešpiečius bei
vakarienes ruoš pripažinti vietos kulinarai.
Londone savo meniu
restoranui pasiūlys dvi „Michelin“ žvaigždutes pelnę virtuvės
šefai Sat Bains, Claude Bosi ir Danlie Clifford; „Ramsay‘s Best
Restaurant 2010” nugalėtojai ir „Michelin“ įvertinti Jonray
ir Peter Sanchez; taip pat jauniausias Škotijos „Michelin“
žvaigždutės savininkas Tomas Kitchin.
Švedijoje
gurmaniškus priešpiečius ir vakarienes ruoš Mathias Mathias
Dahlgren, Johan Jureskog, Magnus Ek, Stefano Catenacci ir Klas
Lindberg – geriausias 2012 m. vyriausiasis virėjas Švedijoje.
Visi jie savo restoranuose naudojasi profesionalia “Electrolux”
virtuvės technika.
Išskirtine
panorama, minimalistiniu eksterjeru ir jaukiu interjeru
išsiskiriantis restoranas visapusiškai atspindi skandinavišką
stilių. 140 kv.m ploto Kube, kurio 50 kv. m. užima išorinė
terasa, vienu metu vaišintis gali 18 žmonių. Priešpiečiai ar
vakarienė restorane „The Cube“, kuriame svečiai gali stebėti
patiekalų kūrimo procesą ir kalbėtis su šefais, labiau primena
bendravimą su draugais, nei lankymąsi įprastame restorane.
Ši
netradicinė buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ idėja
paremta noru ne tik suteikti nepakartojamų įspūdžių, bet ir
įkvėpti žmones pačius eksperimentuoti rengiant vaišes savo
šeimai ir draugams.
Pirmasis „The Cube“
nuo praėjusių metų balandžio iki liepos veikė Briuselyje, ant
Jubiliejaus parko stogo, antrasis – nuo gruodžio iki šių metų
balandžio Milane, ant vienos iš Duomo aikštės pastatų.
Priešpiečiai
„The Cube“ restorane Londone kainuoja apie £175, Stokholme -
1450 SEK , o vakarienė, įskaitant gėrimus - £215 arba 2600SEK.