Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kviečia atsinaujinęs senasis restoranas „Fortas“ (Vilnius)

2005-09-30
Paskelbk savo straipsnį

Sostinėje svetingai duris atvėrė atsinaujinęs ir pagražėjęs seniausias restoranas „Fortas“. Devintus metus Algirdo gatvėje veikiantis virš 100 sėdimų vietų turintis restoranas svečiams paruošė daug malonių naujovių.

Interjerą sukūręs dizaineris Darius Šatūnas pripažino siekęs sukurti jaukią, minkštą aplinką, visų pirma skirtą patogiam mėgavimuisi valgiais, ilgesniam vakarojimui su draugais ar verslo partneriais bei maloniam bičiuliškam bendravimui minkštuose foteliuose prie mažųjų kokteilių staliukų.

„Turime tris skirtingas erdves, tad galėsime svečiui pasiūlyti labiausiai jam tinkančią,“ – džiaugėsi marketingo vadybininkas Kęstutis Markevičius. Ekspresyvesnė ir intymesnė Raudonoji salė ideali ramesniam pabendravimui, jaukiam pavalgymui. Ši salė intensyviau dekoruota. Dizaineriui puikiui pavyko subtiliai subalansuoti   prabangą, solidumą su jaukumu.   Čia nepakitęs liko tik baras – ne kartą įvairiuose klipuose filmuotas ir prodiuserių „bariškiausiu Vilniaus baru“ vadinamas gražuolis. Šalia sienos fragmentai profesionalių dailininkų nutapytais ornamentais, solidūs sieniniai šviestuvai, skleidžiantys jaukią šviesą.

Žalsvosios salės aplinka – kamerinė, lengvesnė, kad svečias jaustųsi kaip namie. Čia esantys minkšti kampai su žemais staliukais – idealiai tinka šurmulingam bendravimui. Šios salės pažiba – senovinis pianinas, inkrustuotas auksinėmis rožėmis, dramblio kaulo klavišais, sukiojamomis žvakidėmis. Senajam instrumentui jau užsakytos naujos dalys ir neužilgo savaitgaliais juo bus grojama. Būtent šioje salėje savaitgalio vakarais skambės linksma, neįkyri profesionalų atliekama gyva muzika.

Trečioji erdvė – atskira banketinė salė puikiai tinkanti 20-25 žmonių kompanijai. Restorane „Fortas“ vienu metu gali būti sėkmingai aptarnautos net kelios tokios švenčiančios kompanijos, tad norintys švęsti viliojami specialiais pasiūlymais ir nuolaidomis.

Didžiausią restoranų „Fortas“ naujieną didžiuodamasis pristatė šios restoranų grupės vyriausiasis virėjas Renatas Jokubaitis. Tai italų virtuvės klasikai priskiriami patiekalai: pomidorų ir mocarelos sūrio salotos, lakštiniai su mėsa arba lašišos įdaru, spagečiai, vamzdeliai (Italijoje vadinami „Penne rigate“), makaronai („Tagliatelle“) su Parmos kumpiu arba grybu padažu, vegetariški ragučiai („Cannelloni“). Šie vyriausiojo virėjo Renato ištobulinti patiekalai buvo kurti su konsultantais – kulinarijos virtuozais iš Italijos. Prie itališkų patiekalų šeimininkai pasiūlė Lietuvoje greitai populiarėjančio itališko „Canaletto“ vyno, garsėjančio puikia kokybe ir palankia kaina.

Restorano „Fortas“ valgiaraštyje atsirado vietos vis populiarėjantiems patiekalams iš kalakutienos. Neabejojama, kad kalakutienos salotos su vaisiais ir vyno padažu bei kalakuto krūtinėlės kepsnys su migdolų padažu ir karštomis daržovėmis taps itin mėgstami restorano svečių.

Įnoringiems ir besivaikantiems maisto madų restoranai „Fortas“ siūlys jautienos žlėgtainį su „T“ formos kaulu, kuris viename kepsnyje atskiria nugarinę ir minkštesnę bei sultingesnę išpjovą. Šis kepsnys pateikiamas su cikorinėmis salotomis, bei bulve su lupena.

Vyriausiasis virėjas Renatas Jokubaitis atskleidė, kad šiuo metu baigia kurti naujus pusryčių ir saldėsių valgiaraščius, kurie restoranuose pasirodys jau spalio mėnesį.

Restoranuose „Fortas“ yra virš 40 rūšių vyno. Norintiems paskanauti vyno siūlomas atskiras vyno meniu, kuriame vyno mylėtojai ras retesnių šio gėrimo rūšių. „Vyno rūšių kiekis ir toliau bus didinamas – atsiras dar daugiau tiek populiarių, tiek retesnių vyno rūšių“, – žadėjo marketingo vadybininkas Kęstutis Markevičius.

Restoranų grupė „Fortas“ vienija 3 restoranus „Fortas“, 4 lietuviškų patiekalų restoranus „Forto dvaras“, 2 picerijas „Forto pica“, pramogų centrą „Fortas“ Palangoje (su restoranu, klubu ir picerija).

Restoranų grupėje „Fortas“ dirba virš 300 darbuotojų. Pirmąjį 2005 metų pusmetį restoranų grupės „Fortas“ apyvarta viršijo 7,5 mln. Lt ir augo virš 15 procentų lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Restoranų grupė „Fortas“ informacija