Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Kurpiuose“ gyvas džiazas ne tik scenoje! (Klaipėda)

2007-02-22
Paskelbk savo straipsnį

Restorane-džiazo klube „Kurpiai“, esančiame Kurpių g. 1A, Klaipėdoje, džiazuojama ne tik scenoje, bet ir virtuvėje.

Džiazo klubas „Kurpiai“, veikiantis jau daugiau nei 15 metų, įkurtas prieš karą buvusiose arklidėse. Čia išlikęs autentiškas to meto fasadas, arkos, kurios buvo skirtos pravažiuoti arklių vežimams. Beveik nuo pat klubo įkūrimo pradžios čia dirba ir du jau legendiniais tapę barmenai Safas ir Alvydas.

„Kurpiai“ nuo seno garsėja ne tik gyvais džiazo vakarais, bet ir šokiais ant stalų bei baro. Kaip pasakoja džiazo klubo vadybininkė Vilija Sambold, net stalai ir kėdės buvo gaminami pagal specialų užsakymą, kad ant jų būtų galima šokti. „Visi keliai veda į „Kurpius“, – juokauja ne vienas klaipėdietis, atsivesdamas čia savo svečius.

Skirtinguose restorano pastato aukštuose veikia trys salės. Pirmame ir antrame aukšte – baras. Trečio aukšto salė skirta konferencijoms, posėdžiams bei susitikimams organizuoti.

Vieninteliame džiazo klube Lietuvoje kasdien skamba gyva muzika, todėl čia nuolat tvyranti gera nuotaika vis kviečia sugrįžti. Klube koncertuoja įvairios grupės. Lankytojus kaskart savo pasirodymu nudžiugina ir retu svečiu „Kurpių“ scenoje tapęs Kongas. Anot pačių „Kurpiuose“ dirbančių žmonių, – „Gera muzika – tik geriems žmonėms“.

Valgių meniu, kaip ir muzikinis, – įvairus, originalus, „su polėkiu“. Ką pavalgyti ras ir patys išrankiausi. Firminis „Kurpių“ patiekalas yra Kongo didkepsnių rinkinys, atnešamas su fejerverku (70 Lt), o norintiems kažko naujo ir neįprasto, siūloma paragauti troškintos bebrienos (27 Lt), tigrinių krevečių brendžio padaže (25 Lt) bei raudonųjų ikrų (30 Lt). Užsukusių papietauti kasdien laukia vis kiti dienos patiekalai.

Živilė Kleivaitė
www.jazz.lt archyvo nuotr.
Meniu.lt informacija