Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kulinarinė savaitgalio popietė > Meksika

2007-10-21
Paskelbk savo straipsnį

Ensalada de camarones con avocado
(Avokado ir krevečių salotos)

Puikia meksikietiška užkandėle galima ir patiems pasigardžiuoti, ir svečią pavaišinti.

Jums reikės:
100 g virtų krevečių;
1 avokado vaisiaus;
3 šaukštų susmulkinto agurko;
2 šaukštų susmulkintų svogūnų laiškų;
1/2 žaliosios citrinos;
2 šaukštų susmulkinto svogūno;
2 šaukštų majonezo;
druskos.

Susmulkinkite svogūną ir laiškus, išpjaukite agurko sėklas ir jį supjaustykite. Avokado vaisių apipjaukite išilgai apie kaulą ir puses atskirkite.

Tuomet supjaustykite krevetes į 1 cm dydžio gabalėliais, sudėkite susmulkintus svogūnus, svogūnų laiškus, agurką, avokado minkštimą, išspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite majonezą ir viską išmaišykite.

Paruoštą įdarą sudėkite atgal į išskobtą avokado kevalą, patiekite su supjaustytais salotos lapais ir kukurūzų traškučiais. Puikiausiai tiks ir pakepintos baltos duonos riekelės.

Šį patiekalą galima paįvairinti pridedant ridikėlių ar ropių, gerai susmulkintų „čili“ pipirų. Prieš patiekiant į stalą, ant užkandėlės galima užbarstyti aitriųjų paprikų miltelių.

Skanaus!

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt)
A. Bružo receptas ir asmeninės nuotraukos