Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Kinų rožėje“ skleidžiasi įvairaus gastronominio skonio sumanymai (Vilnius)

2004-11-29
Paskelbk savo straipsnį

Patiekalai iš lotosų šaknies
Kinų kultūra dvelkiančio interjero svetainė išsiskiria ne tik jaukia aplinka, maloniu aptarnavimu, bet ir patiekalų gausa. Svetainė siūlo rinktis unikalios kinų virtuvės maistą iš beveik 300-ų skirtingų patiekalų asortimento. Restorano valgiaraštyje galima rasti tradicinių keturių Kinijos regionų patiekalų ir virtuvės šefo Gen Juanio sukurtų gastronominių improvizacijų. Pasak Gen Juanio, pagal kinų maisto gaminimo tradicijas, naudojant specialius prieskonius ir padažus, su vienodais mėsos, žuvies ar jūros gėrybių produktais galima sukurti neribotą įvairovę patiekalų.

Neriebios ir subtilaus skonio kinų virtuvės mėgėjai „Kinų rožėje“ gali rinktis 23-ų rūšių salotas. Be įprastų salotų su vištiena, jūros gėrybėmis ir daržovėmis, restoranas siūlo paskanauti penkių rūšių salotų su triušiena, salierų salotų su krevetėmis, aštrių kiaulės ausų ar egzotiškų lotosų šaknų salotų su sojų padažu. Pasak „Kinų Rožės“ bendraturčio Deli Suno, lotoso šaknys - dažnai kinų virtuvėje naudojamas ingredientas. Iš egzotiško vandens augalo šaknų pagaminti patiekalai atvežami specialiai iš Kinijos.

Kinų virtuvės tradicijos
Skirtingais būdais ruošiami karštieji patiekalai iš mėsos, žuvies, paukštienos patenkins net išrankiausio gurmano skonį. Dešimt įvairaus skonio patiekalų iš antienos, pavyzdžiui, aluje kepta antis, žuvies skonio kepta antiena su saldžiarūgščiu ir aštriu padažais, arba kepta antiena su švelniu sojų padažu atskleidžia unikalias kinų virtuvės tradicijas.

Ne tik prancūzų, bet ir kinų kulinarai stebina patiekalais iš triušienos. „Kinų rožės“ lankytojai gali išsirinkti tiušieną su kario padažu, keptą triušieną su bambukais ir juodaisiais grybais ir kitaip paruoštą švelnaus skonio mėsą.

Egzotikos mėgėjams verta išstudijuoti jūros gėrybių sąrašą, kuriame puikuojasi kepti aštuonkojai su vaisiais, šiaudeliais kepti kalmarai, keptos jūros gėrybės su kiniškomis daržovėmis.

Restoranas nepamiršta ir vegetarų. „Kinų rožės“ valgiaraštyje jiems siūlomi net 22 karštieji patiekalai iš daržovių. Pasak restorano direktorės Laimos Jakovlevos, patiekalai iš baklažanų yra vieni mėgstamiausių ne tik jos, bet ir daugelio lankytojų.

Gurmanams restorano virtuvės šefas siūlo paskanauti moliuskų su aštriu česnakų padažu, garuose virtų sraigių ar keptų varlių šlaunelių su įvairiais pagardais.

Restorano virtuvėje kepama ir kiniška naminė duonelė, o kinų virtuvės atributas, ryžiai, yra specialios rūšies. Pasak L. Jakovlevos, dešimt metų Lietuvos gero maisto mėgėjus džiuginantis Gen Juanis, kupinas naujų kulinarinių sumanymų, kiekvieną mėnesį restorano lankytojams ruošiasi rengti naujų patiekalų degustacijų.

Kiniškos Naujųjų Metų sutiktuvės
Sostinės centre veikianti svetainė nuo 12 iki 15 valandos organizuoja greitus ir pigius dienos pietus. Specialiame pietų valgiaraštyje karštieji patiekalai kainuoja ne daugiau kaip 10,00 Lt, o salotos - 3,00 – 4,00 Lt. Skubantiems pietautojams siūlomos ir įvairios sriubos. „Kinų rožės“ patiekalais gardžiuotis galima ir neišeinant iš namų ar darbovietės, nes restoranas teikia ir maisto atvežimo paslaugas.

Nuo 11 iki 23 valandos dirbanti svetainė žada prailginti darbo laiką savaitgaliais, rengti „gyvos“ muzikos koncertus.

Naujųjų metų išvakarėse „Kinų rožės“ kolektyvas laukia visų norinčių sutikti Naujuosius pagal kinų tradicijas ir žada nepamirštamas šventines išvakares.

Su „Laisvalaikio“ kortele taikoma 20 proc. nuolaida maistui ir gėrimams.

Monika Bučytė
Martyno Ambrazo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt