Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kauniečius paskanauti rytietiškų patiekalų kviečia restoranai „Gan bei city“ (Kaunas)

2007-07-23
Paskelbk savo straipsnį

Šią vasarą didžiuosiuose Kauno prekybos centruose „Akropolis“ ir „Mega“ vienas po kito duris pravėrė pirmieji Lietuvoje rytietiškų patiekalų restoranai „Gan bei city“, priklausantys įmonei, valdančiai 7 kavines-barus, veikiančius didžiuosiuose Rygos prekybos centruose, 10 restoranų, siūlančių japonų, kinų, indų ir kaukaziečių virtuvių patiekalus, 2 restoranus Jūrmaloje ir 2 Kaune. Kaimyninės šalies restoranų tinklo plėtros planai Laikinąja sostine neapsiriboja. Dar šių metų pabaigoje bent keli „Gan bei city“ duris pravers ir Vilniuje.

Restoranai „Gan bei city“ – tai unikalus kinų virtuvės ir japonų sušių baro derinys, pristatomas skirtingo rytietiškais motyvais puošto interjero restoranuose. „Akropolyje“ įsikūrusio restorano projektų vadovė Natalija Andrejeva džiaugiasi, kad Kauno gyventojams gali pasiūlyti viską, kas yra geriausia, nes į Lietuvos maitinimo rinką tinklas žengė įgijęs ne vienerių metų patirtį: surinkęs geriausią virėjų ir aptarnaujančio personalo komandą, sudaręs populiariausių, kituose „Gan bei city“ restoranuose labiausiai pamėgtų patiekalų valgiaraštį, ištobulinęs valgių gamybos technologiją. Rytietiškos virtuvės mėgėjų neturėtų gąsdinti ir patiekalų kainos, kurios drąsiai gali konkuruoti su kitose Kauno maitinimo įstaigose siūlomų patiekalų kainomis.

Nors Lietuvoje egzotiškų šalių valgius siūlančios įstaigos nėra naujiena, p. Andrejeva pastebi, kad lietuviai gana atsargiai renkasi „neįprastus“, svetimos šalies valgius. Tai įrodo populiarumu kitus patiekalus lenkiantys „Gan bei city“ virtiniai su įvairiais įdarais, vištienos patiekalai, ledų kokteiliai. „Pirmą kartą apsilankiusieji mūsų restorane renkasi tai, kas gerai žinoma ir įprasta, pavyzdžiui, virtinius. Ir tik atėjęs antrą kartą klientas ryžtasi paragauti ir egzotiškesnių patiekalų“, – Lietuvos vartotojus charakterizuoja restorano projektų vadovė.

Apskritai „Gan bei city“ valgiaraštis, kuris, beje, yra vienodas visuose tinklo restoranuose, gana platus. Apsilankiusiems siūlomas gausus sušių pasirinkimas, daugiau nei 10 sriubų rūšių, platus salotų, šaltųjų ir karštųjų užkandžių pasirinkimas, daržovių, žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai, valgiai iš antienos, vištienos, jautienos, kiaulienos, ryžių ir lakštinių, labai įvairūs desertai. Artimiausiu metu restorano valgiaraštį papildys ir indiškosios virtuvės valgiai. Mažiesiems atskiro valgiaraščio „Gan bei city“ restoranuose nėra, tačiau netrukus belaukdami valgių jie galės pažaisti specialiomis restorano kaladėlėmis ar dėlionėmis.

Be įprastų gaiviųjų ir alkoholinių gėrimų lankytojams siūlomos šviežių vaisių sultys. P. Andrejevos teigimu, kauniečiai ypač pamėgo Kauno restoranuose retai sutinkamas šviežiai spaustas ananasų sultis. Norintiems ko nors stipresnio, bet egzotiško, siūloma paragauti rytietiškų alkoholinių gėrimų: degtinės „Ginseng Shochu-Kho“, sakės „Choya Sake“ ir dvejų rūšių slyvų vyno: „Choya Umeshu Dento“ ir „Shunji“.

Egzotišką Rytų dvasią tinklo restoranuose kuria ne tik interjeras bei patiekalai, bet ir programos. „Akropolyje“ esančio „Gan bei city“ lankytojai keletą kartų per mėnesį, penktadienio ir šeštadienio vakarais, gali pasiklausyti rytietiškos instrumentinės muzikos, kurią atlieka iš Rusijos ir Latvijos atvykstantys muzikantai.

P. Andrejeva žada, kad nuo šių metų rudens „Gan bei city“ patiekalų bus galima užsisakyti ir į namus ar biurą. „Laukiame atvykstančių dar kelių virėjų, nenorime žmonių versti laukti jų užsakytų patiekalų“, – priežastis, kodėl paslauga bus teikiama tik rudenį, aiškina restorano projektų vadovė. Tačiau jau dabar savo artimą žmogų galite nudžiuginti skania dovana – „Gan bei city“ restoranuose galima įsigyti dovanų kuponų.

Daugiau apie restoraną>>

Meniu.lt informacija ir nuotr.