Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Italijos šefo seminaras Lietuvos virėjams „Patiekalai jūsų vasariniam valgiaraščiui“ (Vilnius)

2005-05-18
Paskelbk savo straipsnį

Artėja vasara - permainų ir pasikeitimų metas. Restoranų, kavinių virėjai klientams siūlo vis daugiau patiekalų, tinkančių valgyti karštą ir saulėtą vasaros dieną. Vasaros valgiaraščiuose dominuoja naujovės, švieži produktai, patiekalai tampa lengvesni, paprastesni, greičiau pagaminami.

Gegužės 12 dieną, Vilniuje, „Baltic Master“ mokymų centre italų šefas Aldo Martinelli Lietuvos kavinių ir restoranų virėjams demonstravo itališkų patiekalų gamybą vasariniam valgiaraščiui. Patiekalus Aldo Martinelli gamino iš itališkos kompanijos „MENU“ produkcijos, kurią pristatė visiems Lietuvos restoranams ir kavinėms produktus tiekianti kompanija „Reaton“. Kompanija „MENU“ iš Italijos savo šalyje turi jau per 25000 klientų ir yra rinkos lyderė. Prekes „MENU“ eksportuoja į 50 pasaulio šalių, o „Reaton“ su šia kompanija dirba jau penkerius metus.

Susirinkusiesiems apie „MENU“ produkciją pasakojo eksporto vadybininkas Giovanni Loreto, o produktus pristatė „Reaton“ marketingo vadovė iš Latvijos Dana Gritane.

Seminaro metu šefas Aldo Martinelli demonstravo savo sugebėjimus gamindamas lengvus patiekalus iš makaronų, ruošė saldžiarūgštį kalakutą, anties kojeles su slyvomis ir rozmarinu, sviesto žuvį duonos trupiniuose su artišokais ir kitus patiekalus iš kompanijos „MENU“ produkcijos. Virėjas stengėsi atsižvelgti į Lietuvos vartotojo skonį, produktus derino pagal mūsų pomėgius ir įpročius.   

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija