Tom Yum
Daugelio taip pamėgtoje Tailando virtuvėje susimaišę Kinijos, Indijos, Malaizijos virtuvių tradicijos. Kinų restoranų tinklas „Kinų rožė“ „perkandęs“ visas kinų virtuvės subtilybes kviečia išbandyti naują skonį – Tom Yum skonį.
Tom Yum tai vienas populiariausių Tailando virtuvės patiekalų, kurio pagrindą sudaro aštrus sultinys su prieskoniniais augalais, tokiais kaip citrinžolės, kafir lime lapai, alpinijos šaknis, imbieras. O koks galutinis patiekalo receptas ir skonis tradiciškai priklauso nuo virėjo, kuris patiekalą gamina (tai gali būti krevetės, vištiena, jūros gėrybės ir žinoma – kokosų pienas).
Verta paragauti
Ir tikrai, gegužė geriausias metas apsilankyti „Kinų Rožėje“, išragauti naujo skonio Rytų Azijos patiekalus ir savo balsą, už labiausiai patikusį, skirti http://www.kinuroze.lt. Daugiausiai lankytojų balsų sulaukę patiekalai bus įtraukti į restorano valgiaraštį.
MENIU
Tom Yum Ghai sriuba su vištiena 12.00 Lt 6.00 Lt
Tom Yum Kung sriuba su krevetėmis 12.00 Lt 6.00 Lt
Vištiena su daržovėmis su kari ir kokosų pienu 28.00 Lt 14.00 Lt
Tom Yum Goong makaronai su daržovėmis 19.00 Lt 9.50 Lt
Tom Yum Kung makaronai su krevetėmis 24.00 Lt 12.00 Lt
Tom Yum Ghai makaronai su vištiena 21.00 Lt 10.50 Lt
Tom Yum Talay makaronai su jūros gėrybėmis 24.00 Lt 12.00 Lt
Visi patiekalai gardinami kokosų pienu.