Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Euro Pub“ valgiaraščio užmojai pranoksta Europos ribas (Vilnius)

2005-12-01
Paskelbk savo straipsnį

Sostinės Viršuliškių rajono gyventojai prieš porą metų dėl padoresnės maitinimo įstaigos turėjo sukti miesto centro link. Dabar skaniai pavalgyti ir kultūringai pasėdėti gali vos iškėlę koją iš namų. Prekybos centre „Mada“ veikiantis baras „Euro Pub“ vilioja ne tik populiariausių tarptautinės virtuvės skanėstų gausa ir 9 pavadinimų alumi. Per sporto varžybų transliacijas iš namų į barą skuba krepšinio ir futbolo aistruoliai.

„Euro Pub“ steigėjai bendraturčiai Marius Pleckevičius ir Alius Vitkus prisipažįsta esą patyrę maitinimo verslo vilkai. Tad, užuot kūrę siauros specializacijos kavinę, barą ar piceriją, užsimojo daug plačiau.

„Jei vaikai prašo picų, tėvai gali rinktis cepelinų ar paragauti ant grotelių ir lavos akmenų ruošiamų firminių baro didkepsnių“, – 120 patiekalų valgiaraštį pristato komercijos direktorius A. Vitkus.

19 pavadinimų plonapadžių picų (nuo 5 Lt) priedų deriniai, anot baro vadovo M. Pleckevičiaus, ruošiami pagal populiariausius ir skaniausius receptus. Be to, picų krosnyje kasdien baro svečiams kepamos ir bandelės.

Solidus 14 rūšių salotų (nuo 3,80 Lt) sąrašas nepadarytų gėdos ir restoranui. Čia siūlomas salotas su karšta jautiena (9,50 Lt) ir karšta lašiša (10 Lt) galima rinktis užsukus lengvų pietų, o
gurmanų smalsumą pakutentų karpačio (10,50 Lt), „La Rošelio“ jūros gėrybių sriuba (7,50 Lt), retai kur siūlomi vegetariški patiekalai – bulgariškas daržovių apkepas (7,80 Lt) ar vengriškai troškintos daržovės (8,50 Lt). Miltiniai (nuo 5 Lt), žuvies ir mėsos patiekalai (nuo 8 Lt) taip pat pranoksta dažno lietuvio fantaziją, o receptūros (pvz., kiniška vištiena) – ir Europos ribas.

„Dėl gero didkepsnio paprastai traukiama į restoraną ir už prabangią aplinką mokama daugiau. Ne prastesnės kokybės didkepsnius ruošiame ir mes, tačiau būdami ne centre galime juos siūlyti beveik be antkainio“, – tikina M. Pleckevičius.

„Prekybos centro lankytojai – įvairūs žmonės, tad norime įtikti kiekvieno skoniui“, – baro virtuvės aprėptį komentuoja komercijos direktorius A. Vitkus.

Pasak jo, netrukus valgiaraštį ketinama papildyti keliomis žiemos sezono naujienomis. Kasdien čia keičiamas ir dienos pietums siūlomas patiekalas (7,50 Lt). Už tokią sumą nuo 12 iki 15 val. šiokiadieniais čia galima rinktis ir visų bare siūlomų picų.

Baro įvaizdį siekiama pateisinti ne tik pilstomu „Švyturio“ alumi, bet ir retai kur siūlomu rusišku bei turkišku alumi buteliais (nuo 4 Lt). Panaši įvairovė laukia ir mėgstančiųjų kavos gėrimus (nuo 2 Lt), tarp kurių yra ir firminė baro kava „Europa Pub“, ruošiama su šokoladu, juoduoju romu, plakta grietinėle (5 Lt).

Baras traukia lankytojus ir šaltam, moderniam prekybos centro interjerui kontrastingu įvaizdžiu. Šiltų spalvų „Euro Pub“ erdvė, iš kurios atsiveria visi „Mados“ prekybos plotai, pagyvinta masyviomis oranžinėmis kolonomis, medinėmis atitvaromis ir meninėmis
sienų freskomis. Dar jaukesnis už stiklinių sienų įrengtas nerūkančiųjų kampelis, kurį mielai renkasi ir pobūvių užsakovai.

Mažiausiai intymumo pageidauja kolektyvinių aistrų gerbėjai. Krepšinio ir futbolo aistruoliams svarbiausia didelis ekranas ir kuo daugiau vietų greta jo. Mėgstama bare užsibūti ir dėl gyvai atliekamos muzikos, kuri penktadieniais ir šeštadieniais čia kartais skamba iki antros valandos nakties.

„Laisvalaikio“ klubo nariams bare taikoma 20 proc. nuolaida sąskaitai.

Ramunė Žukauskienė
Dainiaus Labučio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija