Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Dėl dozės optimizmo – į Pikeliškių „Pesimistą“ (Vilniaus raj.)

2005-08-29
Paskelbk savo straipsnį

Sostinės pašonėje į Molėtų pusę daugėja civilizuotų vietelių atokvėpiui nuo didmiesčio rutinos. Vilniaus rajone, Pikeliškėse, atidarytas restoranas „Pesimistas“ pretenduoja pamaloninti akis nuostabiais gamtos vaizdais, skrandį – išradinga gastronomija. Likusio kūno palaimai skirtos dvi pirtys, baseinas ir originalus poilsio kambarys. Šį uždarą atokų kompleksą jau nusižiūrėjo vestuvių ir pobūvių organizatoriai. Neįprasto šios vietos pavadinimo misija – taip pat savita.

Išrankesniam skoniui
„Norėjosi intrigos. Žmogus gali pamanyti: „Dieve, koks kvailas pavadinimas“. Tačiau tikriausiai jį įsidėmės ir atvažiuos bent jau iš smalsumo. Jeigu paragaus čia gero maisto, – atvažiuos ir kitą kartą“, – užmačias atskleidžia restorano savininkė Daiva Šliumienė.

20 kilometrų iš Vilniaus į restoraną verta sukarti ne vien iš smalsumo. Ežero šlaite nusidriekusios 2 hektarų „Pesimisto“ valdos akį džiugina subtiliai sukultūrinto reljefo ir aplinkinio peizažo darna. Teritorijoje nėra nereikalingo kičo, vienintelės dirbtinės puošmenos – milžiniškų riedulių kompozicijos ir jaukios medinės pavėsinės, skirtos norintiems atokiau pailsėti ar iškylauti mėgstančioms kompanijoms.

Pripratusiems prie gamtoje esančių restoranų liaudiškų motyvų „Pesimistas“ taip pat sukels nedidelį šoką.

Stambių nužievintų rąstų pastato vidus pasitinka elegantiška klasika ir Viduržemio jūros regiono stiliaus užuominomis. Šeimininkai restorano sales pagyvina smagiomis komiškai liūdnų fizionomijų nuotraukomis. Jomis neįkyriai primenamas kitur negatyviai piešiamas pesimisto tipažas. „Norime paneigti mitą, kad lietuviai neturi humoro jausmo. Lai svečiai detales interpretuoja pagal savo humoro suvokimo laipsnį“, – po truputį vis dar kuriamą restorano koncepciją aiškina D.Šliumienė.

Panašus leitmotyvas suskamba ir valgiaraštyje, kuriame patiekalai pristatomi šmaikščiais pavadinimais ir mažėjančių kainų seka. 17 šaltųjų valgių (6,50-18,50 Lt), keturios sriubos (6-8 Lt) ir 28 karštieji patiekalai (8-35 Lt) – veiklą provincijoje pradedančiam restoranui gana solidus sąrašas. Juolab kai jame vyrauja gurmaniškos ambicijos su itališkais, prancūziškais, ispaniškais, Balkanų šalių, Indijos ir Rusijos virtuvių motyvais, tačiau nėra tradicinių lietuviškų patiekalų.

„Nesistengiame paveržti klientų iš netoliese esančių restoranų. Svečius mėginsime patraukti geru aptarnavimu ir išrankesniam skoniui skirtais patiekalais, – „Pesimisto“ strategiją komentavo savininkė. – Turime puikią virtuvės šefę. Ala Bojarovskaja meistriškai ruošia ir dekoruoja patiekalus, stengiasi kiekvieną pateikti kaip nedidelį meno kūrinį, to reikalauja ir iš savo kolegų“.

Iškylauti ar išsiperti
Restorano šeimininkai įspėja, kad pageidaujantiems įmantresnių karštųjų patiekalų gali tekti lukterėti apie valandėlę, nes visos sudėtinės dalys – tiek garnyras, tiek salotos prie jų – ruošiami tik užsakius.

Išeitis neturintiems kantrybės laukti – surengti iškylą vienoje iš trijų restorano pavėsinių. 4 asmenų draugijai keptuvas su grotelėmis ir kelių rūšių mėsos bei garnyro rinkinys kainuos 78 Lt, porai – 50 Lt.

Ketinantiems užsibūti ilgėliau, pagal išankstinį užsakymą bus pasiūlyta išmėginti restorano patalpose esančią sauną ir aromatinę garinę turkišką pirtį bei atsigaivinti 5 metrų ilgio baseine. Šiame komplekse su židiniu ir originaliu poilsio kampeliu, su rytietiško stiliaus lova kompanija iki 10 žmonių valandą praleis už 150 Lt (kitos kainuos po 100 Lt). Didesnei draugijai pirmosios valandos atsieis po 200 Lt.

Uždarą „Pesimisto“ teritoriją, kurioje įrenginėjamas atskiras namelis nakvynei, jau nusižiūrėjo vestuvių, kitokių pokylių ir konferencijų organizatoriai. Kad čia atvykę pavieniai lankytojai neliktų nieko nepešę, apie užsakomuosius renginius restorano šeimininkai ketina įspėti interneto svetainėje ( www.pesimistas.lt ). Be to, apie galimybę pasisvečiuoti pravartu iš anksto pasiteirauti telefonu.

Ramunė Žukauskienė
„Laisvalaikio“ informacija
Meniu.lt archyvo nuotr.

Daugiau apie „Pesimistą“>>