Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Centro baras“ – maistas prezidentui, kaina studentui

2008-04-07
Paskelbk savo straipsnį

Prieš kelis mėnesius Vilniaus centre, Totorių gatvėje, šalia „Paparazzi“ ir „Shooters“, iš naujo duris atvėrė „Centro baras“. Nors pavadinimas išliko senas, virtuvė pasikeitė iš esmės. Radikalūs pokyčiai jau duoda vaisių. Nuo šiol bare orientuojamasi į maisto kokybę bei siūloma patraukli valgių kaina, kuri nustatoma sąžiningos konkurencijos principu.

Kavinės savininkai, Saulius Satkevičius ir Pavelas Malachovskis, klientus nuolat stebina originaliomis idėjomis. Vos atsivertus valgiaraštį iš karto „įsijungia“ fantazija: kiekvieno patiekalo pavadinimas gundo paragauti. Šeimininkai šypsodamiesi išdavė paslaptį: kiekvienam patiekalui skiriama daug dėmesio – viskas gaminama su meile. Saulius ir Pavelas mėgsta stebinti, todėl nuolat sugalvoja, kaip klientams praskaidrinti nuotaiką: sriuba patiekiama permatomame indelyje, su permatomu dangteliu, prie jos patiekiama skrudinta duona su sviesteliu. Saulius ir Pavelas tarsi burtininkai iš kišenės traukia dar po vieną pokštą: lietiniai su kumpiu ir daržovėmis, užkepti sūriu ir patiekiami apvaliame užkepėlių indelyje.

Nevieną suintriguoja „čirškantis“ jautienos didkepsnis su „dūmine užsklanda“, tai tarsi patiekalas-siurprizas. Šeimininkai tikina, kad visi maloniai nustemba. Taip pat verta paragauti vištienos muštinio su voveraičių padažu bei kiaulienos muštinio su spanguolių-obuolių padažu, kurie kone didžiausi Lietuvoje. Saulius ir Pavelas komentavo, jog daugelio patiekalų idėjos kilo spontaniškai, o kartais jie bandė ir paeksperimentuoti – prie vieno ar kito patiekalo siūlomi originalūs padažai bei garnyrai.

Gundo ir tipalijų filė su kietojo sūrio ir graikinių riešutų plutele, kario padažu, laukinių ryžių mišiniu, keptomis cukinijomis, česnakais ir pomidorais arba plekšnių filė su baltuoju kaparių padažu, profitroliais ir svieste troškintomis daržovėmis.

Atėjus pavasariui, ypač aktualios salotos, bare jų rasite tikrai nemažai: graikiškos, daržovių, mėlynojo pelėsinio sūrio, vištų filė kąsneliais, Nicos, Provanso, Cezario, krevečių, lašišų... Prie jų siūlomas didelis padažų pasirinkimas: majonezo, švelnus garstyčių, jogurtinis, agurkų, šviežių bazilikų, žalumynų, sojos arba alyvuogių aliejaus.

Smaližiams siūlomas šiltas austriškas šokoladinis desertas – pyragas „Zacheris“ su šokolado, „Žagarės“ likerio padažu. Norintiems kažko gaivesnio, verta paragauti varškės sūrio pyrago su aguonomis ir aviečių padažu. Varškės kremo ir uogų padažo taurė – sluoksniuotas desertas, kuris sugundys nevieną.

Čia tikrai verta švęsti mergvakarį ar bernvakarį. Dailiosios lyties atstovėms siūlomas gaivus bei vasariškas „Žagarės bučkis“, o vyrams barmenas pasiūlys ko nors stipresnio.

„Centro bare“ siūlomų paslaugų kokybę garantuoja net ir kavinės šūkis – „Maistas prezidentui, kaina studentui!“ – užsukite, tikrai nenusivilsite!

Parengė Elena Germanovič
Nuotraukos: Sauliaus Satkevičiaus
Meniu.lt informacija