Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Čekiško alaus gerbėjai kviečiami į miesto senamiestyje įsikūrusią aludę „Būsi trečias“ (Vilnius)

2005-05-17
Paskelbk savo straipsnį

Čekiško alaus gerbėjai kviečiami į miesto senamiestyje, Totorių gatvėje, įsikūrusią aludę „Būsi trečias“. Čia alus verdamas ir pilstomas pagal autentišką čekišką receptūrą. Aludės rūsyje yra sumontuota speciali alaus gaminimo įranga. „Jei norite paragauti gyvo ir nepasterizuoto alaus – užsukite pas mus“, - kviečia aludės šeimininkas p. Romualdas Vacius.  

Prieš 200 metų Totorių gatvė dar kitaip buvo vadinama degtindarių gatve, o šiose patalpose buvo varoma karčioji. „Tiesiog aplinka įpareigojo gaminti alų“,- pasakoja šeimininkas. Čia galima paragauti šviesaus (5,1-5,3 %) ir juodo alaus (iki 6,3 %). Su šviesiuoju „Būsi trečias“alumi daromi alaus kokteiliai: lankytojai gali paragauti vyšnių, karamelės, airiško viskio, gervuogių, juodųjų serbentų, kokoso riešuto, aviečių, migdolų, braškių ar spanguolių skonio   kokteilius. Prie „čekiško“ alaus svečiams kavinė siūlo įvairių salotų, šaltųjų, karštųjų užkandžių, jautienos, kiaulienos ar vištienos kepsnių, kepamų ant žarijų.

Šeimininkai aludės interjerą net dvejus metus kūrė patys: pradėjo nuo sienų, lubų, apgalvojo kiekvieną detalę, net kavinės baldai – jų pačių pagaminti! Čia dvelkia praeitimi, ant sienų kabo senovinės nuotraukos, kaimiški rakandai. „Svarbu, kad lankytojas jaustųsi jaukiai ir patogiai, kaip namuose“, - sako p. Romualdas.

Kavinė turi nuolatinius klientus, kurie visada sugrįžta ir atsiveda savo draugų. Dažnai apsilanko svečių iš įvairių ambasadų ar užsieniečių, kuriems smalsu paragauti gyvo, nepasterizuoto, čia pat pagaminto alaus. Nesenai atidaryta nauja banketų salė, kurioje kviečiami norintys švęsti įvairias progas ar šventes.

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija