Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Bonduelle Žalioji Kepurė 2005“ finalas Sopote

2005-05-31
Paskelbk savo straipsnį

Gegužės 10 d., Lenkijoje, Sopote „Haffner“ viešbutyje, įvyko „Bonduelle Žalioji Kepurė 2005“ virėjų konkurso finalas. Konkursas „Bonduelle Žalioji Kepurė“ - vienas prestižiškiausių kulinarinių konkursų Lenkijoje, rengiamas jau septynerius metus iš eilės, kuriame dalyvauja geriausi virėjai iš įvairių šalių.

Konkurso finale dalyvavo 16 dalyvių iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos ir kitų valstybių, laimėję atrankinius turus savo šalyse. Profesionalai turėjo paruošti pagrindinio patiekalo 6 porcijas (su „Bonduelle“ daržovėmis) per pusantros valandos.

Pirmą kartą per septynerius metus „Bonduelle Žalioji Kepurė“ konkurso nugalėtoja tapo moteris. „Bonduelle“ virtuvės virtuozo titulą pelnė Magdalena Turulska iš Gdansko. Šios virėjos patiekalas buvo pripažintas geriausiu ne tik profesionalų komisijos, bet taip pat pelnė ir gurmanų komisijos simpatijas. Patiekalas, taip sužavėjęs abi komisijas stebino ir pavadinimu: „Uoto filė farširuota veršienos žarnose, kepta marinuotoje lašišos odoje bei patiekta su padažu iš dilgėlių” .

Antrąją vietą užėmė Sebastian Banaszkiewicz iš „Haffner“ viešbučio su savo patiekalu „Veršienos kotletukai su kreminiu padažu iš šparagų“.

Trečioji vieta atiteko Lukašui Malcherai, gaminusiam „Kriaušę iš uoto, patiektą su karštu šparaginių pupelių padažu“.

Dėl pirmos vietos nugalėtojos Magdalenos Turulska darbo abi komisijos buvo vieningos nuomonės: patiekalas buvo neįprastas, rafinuotas bei puikiai paruoštas, virtuvės meistrė harmoningai pasirinko prieskonius bei originalius komponentus.

Dalyvių darbą stebėjo ir vertino profesionalų komisija sudaryta iš žymiausių vyriausiųjų virtuvės virėjų: Piotr Pabisiak („Radisson SAS“ viešbučio Wroclave vyriausiasis virėjas), Mirosław Drewniak (vyriausiasis virėjas „Noma Residence Palace“, Promnicach), Aldona Gečienė (Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė), Wiesław Kartasiński („Radisson SAS“ viešbučio Szczecinie vyriausiasis virėjas) ir Tomasz Szymański („Bonduelle“ kulinarijos konsultantas). Virėjų darbą stebėjo ir gurmanų komisija.

Meniu.lt informacija