Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Australietiškas „Peter Lehmann“ vynas jau siūlomas restoranams

2005-04-25
Paskelbk savo straipsnį

Balandžio 13 d. Kauno restorane „Pizza Jazz“ UAB „Alkovila“ pristatė australietišką „Peter Lehmann“ vyną. Tai iš nedideliame Pietų Australijos regione – Barossa Valley (Barosa slėnyje) išaugintų vynuogių pagamintas vynas, puikiai vertinamas vyno žinovų. 2003 metais Londone vykusioje tarptautinėje vyno ir stipriųjų gėrimų parodoje „Peter Lehmann“ vynas iškovojo du aukso medalius.

Apie „Peter Lehmann“ vyną pasakojo gamintojų atstovė Charlotta Hagge Jacobsson, jai vertėjavo UAB „Alkovila“ atstovas Tadas Pakalniškis. Peteris Lehmanas vyno daryklą įkūrė 1979 metais ir greitai tapo vienas žinomiausių ir gerbtiniausių Australijos vynų gamintoju, kurio visi vynai gaminami pasaulyje žinomoje vietovėje Barosa slėnyje, Pietų Australijoje.
Barosa slėnis yra turtingiausia ir geriausiai žinoma Australijos vynininkystės vietovė. Vyno gamybos istorija čia prasidėjo dar 1840 metais, kuomet pirmieji Anglijos ir Vokietijos pionieriai pasodino pirmuosius vynmedžius. Šiandien Barosoje auga vieni iš seniausių Shiraz vynmedžių pasaulyje. Barossa Shiraz tapo unikaliu Australijos vyno stiliumi. Tai tamsiomis spalvomis spindintis vynas, turtingas ir pilno kūno.
„Peter Lehmann“ vynas šiandien yra paklausūs ne tik pačioje Australijoje, bet ir visame pasaulyje, dėl to, kad šis gamintojas sugeba pagaminti plačią įvairiausių vynų gamą, kurie puikiai atspindi Barrossa slėnio teritorijos ir paties gamintojo atsidavimą bei aistrą vynui.

Degustuoti buvo pateiktos šios vyno rūšys:

Peter Lehmann Shiraz Barossa 2002
Barossa regione Shiraz vynas gaminamas jau nuo 1850 metų, o 2002 metų derlius pretenduoja tapti geriausiu Australijoje per paskutinį dešimtmetį. Palankios klimato sąlygos leidžia užtikrinti aromatingų ir pilno kūno vynų gamybą bei užsitikrinti tarptautinį pripažinimą ir vertinimą. Barossa Shiraz yra pripažintas pasaulyje kaip Australietiško vyno stiliaus etalonas, sulaukęs didžiulio dėmesio tarp vyno specialistų ir mėgėjų.
Brandinimas: 12 mėn. prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse.
Prie šio vyno rekomenduojame: jautienos filė, žvėrienos kepsnius, kepenėlių troškinius, patiekalus iš naminių paukščių mėsos, nokinto Čedaro sūrio.

Peter Lehmann Chardonnay Barossa 2003
Nuostabus baltųjų persikų skonio ir puikios struktūros vynas – naujas Chardonnay vyno stilius. Pagrindinis Peter Lehmann kriterijus, gaminant baltąjį vyną yra vaisiškumas ir tik kai kuris vynas yra fermentuotas ąžuolo statinėse, kad būtų suteikta truputį prieskonių bei kompleksiškumo vynuoginiams aromatams ir skoniams.
Prie šio vyno rekomenduojame: vištienos ar kalakutienos patiekalų, keptos lašišos, virtinų su krevetėmis, kalmarų, o taip pat daugumos vegetariškų patiekalų.

Peter Lehmann BV Riesling Barossa 2004
„Traškantis malonumas“ – taip galima būtų apibūdinti šį nuostabų vyną, o tam kad išsaugoti jo gyvybingumą ir aromatingumą, Peter Lehmann panaudojo Stelvino užsukamą kamštį. Barossa regionas jau nuo seno garsėja puikiomis Riesling vynų gamybos tradicijomis, o ši vynuogių rūšis daugelio yra laikoma kilmingiausia iš baltųjų. Gamintojas šį vyną rekomenduoja kaip „pirmo pasirinkimo desertą“.
Prie šio vyno rekomenduojame: austrių bei vėžiagyvių, o taip pat žuvies patiekalų ar tailandietišką vištienos kepsnį.

Peter Lehmann Grenache Shiraz Mourvedre Barossa 2002
Klasikinis raudonųjų Barossa regiono vynuogių derinys. Šios vynuogių rūšys Grenache, Shiraz ir Mourvedre yra vienos iš pirmųjų, kurias atsivežė vynų gamybos pradininkai į Barossa regioną. Jie greitai suprato, kad būtent toks vynuogių derinys suteikia vyno skoniui „minkštumo“ ir kompleksiškumo, o lengvai geriamas gėrimas tapo puikiai vertinamu įvairių skonių vyno mėgėjų tarpe.
Brandinimas: 12 mėn. senose prancūziško ir amerikietiško didelėse ąžuolo statinėse.
Prie šio vyno rekomenduojame: vištienos ar putpelės kepsnį, taip pat jautienos šonkauliukus, patiekalus iš ėriuko mėsos, prieskoningos picos ar makaronų.

Daugiau apie „Peter Lehmann“ vyną: www.peterlehmannwines.com
Atstovas Lietuvoje – UAB „Alkovila“.

Vytautas Mickevičius
Meniu.lt informacija