Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Aukštos kokybės ir sveiki mėsos gaminiai (ŽŪB „Nematekas“)

2005-04-26
Paskelbk savo straipsnį

„BIO“ dešros – maistas geresnei gyvenimo kokybei
ŽŪB „Nematekas“ tikslas – gaminti ne tik skanų, aukštos kokybės, bet ir sveiką maistą. Įmonė vienintelė Lietuvoje bei viena pirmųjų Europoje mėsos produktų gamyboje panaudojo probiotines kultūras. Naudojant „Bio“ technologiją, gaminamas didelis šaltai rūkytų ir vytintų dešrų asortimentas – „Lietuviška“, „Prūsiška“, „Dzūkiška“, „Alksnio“, „Ajero“, „Rugio“, „Kaimiška“, „Šinkorkos“, „Vikingų“, „Avienos“, „Aukštaitiška“.
„BIO“ technologija, paremta probiotinių bakterijų panaudojimu dešroms brandinti, jų spalvai ir skoniui formuoti. Taip pagamintos dešros yra ne tik puikaus skonio ir išvaizdos, bet ir turi teigiamos įtakos žmogaus organizmui. Šaltai rūkytų ir vytintų dešrų gamybos technologijoje nenaudojamos cheminės brandinimo medžiagos, todėl produktams pagaminti reikia sudėtingos įrangos, kruopščios priežiūros ir daugiau laiko nei įprastoms dešroms. KTU Maisto institutas tyrimais patvirtino, kad „Nemateko“ dešrose, pagamintose taikant „Bio“ technologiją, probiotinės bakterijos išlieka gyvos ir veiksmingos, todėl gerina virškinimą, stiprina imunitetą ir bendrą savijautą.

Virtos dešrelės „Jokių E“
ŽŪB „Nematekas“ naujos aukščiausios rūšies virtos dešrelės „Jokių E“ gaminamos be jokių cheminių priedų ir mėsos pakaitalų. Būtina pabrėžti, kad gaminant produktą nenaudojamas natrio nitritas, kuris, taikant įprastą technologiją, būtinas spalvai suformuoti. Jau daugelį metų mėsos pramonėje buvo bandyta pakeisti natrio nitritą kitu, galbūt mažiau kenksmingu ir panašią funkciją turinčiu ingredientu, tačiau nei vienas iš jų negalėjo visiškai pakeisti natrio nitrito funkcijų – spalva nebūdavo būdinga mėsos gaminiams.
Dešrelių „Jokių E“ struktūra, skonį ir spalvą formuoja natūralios mėsos ir natūralių prieskonių savybės. Gaminyje nėra įprastų, dažniausiai alergines reakcijas galinčių sukelti priedų (pieno, kiaušinių baltymų), rūgštingumo reguliatorių ar stabilizatorių.
Produktas yra skirtas tiems vartotojams, kuriems svarbi jų sveikata ir noras valgyti tik aukščiausios kokybės mėsos gaminius.

ŽŪB „Nematekas“ informacija