Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Arbatos grybas kombučia

2005-01-07
Paskelbk savo straipsnį

Maždaug 414 metais prieš mūsų erą gydytojas Kombu išrado arbatinį grybą – kombučia. Jam užauginti reikia grybo, kurį įsigyti galima tik iš jį auginančių žmonių, arbatos ir cukraus.

Grybą reikia prižiūrėti ir „maitinti“, o į indą, kuriame jis laikomas (tinkamiausias – stiklinis indas), kasdien įpilti cukrumi pagardintos arbatos puodelį.

Šio augalo gėrime gausu vitamininių amino rūgščių, enzimų, antibiotinių, antiseptinių ir detoksikuojančių medžiagų. Kombučia stiprina imuninę sistemą, išvalo organizmą nuo toksinų, kurie, susijungę su gliukorono rūgštimi, iš organizmo pašalinami per šlapimą. Todėl kombučia patartina vartoti žmonėms, kurių kepenys pažeistos dėl per didelio alkoholio ar vaistų vartojimo.

Parengta pagal užsienio spaudą