Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Apie dideles žuvis ir skanią žuvienę

2008-01-09
Paskelbk savo straipsnį

Sugauti didžiulę žuvį turbūt kiekvieno žvejo svajonė. Štai praėjusių metų pavasarį Beringo jūroje buvo sugautas 27 kg ir 112 cm ilgio jūrų ešerys. Žuvį ėmėsi tyrinėti mokslininkai. Tačiau pats didžiausias jūrų ešerys buvo sužvejotas maždaug prieš 17 metų prie Kamčiatkos krantų – 120 cm ilgio. Mokslininkai nustatė, kad šio ešerio amžius galėjo būti 90-115 metų.

Panamoje klubo „Rio Negro Sport Fishing Club“ nariai organizuodavo „žvejytuves“. Be abejonės, visi dalyviai norėdavo sužvejoti kuo didesnę žuvį, o vandenynas džiugindavo žvejus – būdavo sugaunamos įvairios neįtikėtino dydžio žuvys. Deja, šis klubas jau nebeveikia.

Lietuvoje žvejyba nuo senų laikų buvo vienas svarbiausių verslų. Lietuviai ir šiandien mėgsta pasivaržyti „žvejytuvėse“. Lietuvoje sugautos didžiausios žuvys:

Aukšlė – 22,5 cm
Baltasis amūras – 22,2 kg
Ešerys – 2,72 kg
Paprastasis karosas – 2,55 kg
Sidabrinis karosas – 3 kg
Karpis – 25,6 kg
Karšis – 4,9 kg
Kuoja – 1,42 kg
Lydeka – 19,1 kg
Lynas – 4,1 kg
Salatis – 6,0 kg
Sterkas – 8,45 kg
Šamas – 60,0 kg
Šapalas – 5,0 kg
Margasis upėtakis – 7,21 kg
Vėgėlė – 4,0 kg

Rusiškos žuvienės receptas
Į puodą sudėkite gabalais supjaustytą žuvį, jei nedidelė – nepjaustytą. Virdami nugraibykite susidariusias putas. Druskos ir nemaltų pipirų įberkite pagal skonį. Įmeskite ir keletą lauro lapų. Į išvirtą žuvienę įpilkite 50 g degtinės (trims litrams vandens) ir uždengtą palikite pastovėti 15-20 min. Po to samteliu pilkite į puodukus ir įdėkite po žuvies gabalą. Nepamirškite, kad daugiau jokių priedų negalima dėti, nes jie iš karto pakeičia žuvies skonį.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukose – Panamos žvejų laimikis (www.panamasportsman.com)
Receptas iš www.zvejokliai.lt
Meniu.lt informacija