Saulėtas trečiadienio vakaras yra pats tas laikas išmėginti naujus restoranus Kaune. O štai, vis girdime kalbas apie Olive Kitchen, kuris visai neseniai atsidarė dar vieną vietą, netoli BLC verslo centro. Pati aikštė mūsų akį traukia savo baltu dizainu, o ir skanaus maisto kvapas sklinda nuo kelių, čia pat, įsikūrusių restoranų. Puiki vieta skaniai pavakarieniauti. Tik klausimas - ar pavyks skaniai pavalgyti...
Aplinka ir Interjeras
Pats restoranas viduje nėra labai didelis, tačiau grūstis tikrai neprireiks. Interjeras švelnus ir šviesus, sėdimos vietos patogios ir viskas sukuria atmosferą tinkančią vakaro pasisėdėjimui. Didelis Bonsai medis, kuriuo restoranas didžiuojasi, gali patraukti prisėsti viduje.
Mes pasirenkame lauką, juk geras oras, o ir vaizdais galima pasigrožėti. Baldai čia minkšti ir patogūs, o kas mums svarbiausia, kad stalai platūs, tad viena lėkštė neužima viso ploto. Puiku tai, kad net ir sėdint lauke nėra taip, kad sėdėtum „Žmogui ant tako” tad gali ramiai pavalgyti, nesidairydamas per petį.
Meniu
Meniu čia didelis – restoranas siūlo picų, mėsainių, salotų, grill patiekalų, ar šviežių makaronų, nekalbant apie užkandžius ir kitus dažnai sutinkamus skanėstus. Pasirinkimas nemažas, tad nesinorėjo, kad Olive Kitchen būtų ta vieta, kuri bandytų atrodyti 9 galų meistru, bet nė vieno dalyko negalėtų pagaminti gerai.
Vienas dalykas, kuris mums patiko meniu, tai, kad nuotraukos atitinka realybę. Juk taip nervina, kai maisto nuotraukos patobulinamos retušavimo programom, bet užsisaks gauni patiekalą, kuris net ne primena to, ką užsakei.
Didelis pliusas tas, kad prie daugelio patiekalų gali rinktis garnyrą, salotas, ir padažą. Tačiau dar geriau, kad prie patiekalo yra paliktos “Rekomendacijos”, tad jei negali išsirinkti ar nežinai kas tiktų, atsakymas prieš akis.
Aptarnavimas
Aptarnavimu likome patenkinti. Niekas nešokinėjo kas 5 minutes paklausti „ar skanu, ar nieko netrūksta” tačiau ir nereikėjo laikyti tuščių lėkščių ant stalo visą vakarą.
Mus aptarnavusi mergina atsakė mums į pagrindinius klausimus ir patarė nuo ko pradėti.
Maistas
Maistas, deja, priminė linksmuosius kalnelius… pradėkime nuo...
Aštrūs vištienos sparneliai, mūsų skoniui, galėtų būti ir aštresni, nes jei nereikia net vandens užgerti, nei į padažą pamirkyti, ar tikrai čia “aštru”? Porcijos dydis geras, pateikimas taip pat, sparnelių mėsa iškepus puikiai. Bet kam tiek daug aliejaus? Niekaip negalėjome suprasti, o toks kiekis aliejaus nei skonio, nei išvaizdos duoda. Tad kaip užkandis - skanus, bet kur tobulėti tikrai yra.
Šaltibarščiai, nors atkeliavo gražiai pateikti, nuvylė savo skoniu. Kaip ir viskas vietoje, gerai iškepusios bulvės šalia, kiaušinis įdėtas, pati konsistencija nei per skysta, nei per tiršta, bet beprotiškai trūko druskos ar bet kokio prieskonio. Labai jau prėskas patiekalas, į skaniausių šaltibarščių sąrašą šie tikrai nepatenka.
Kiaulienos sprandinės kepsnys atrodė gana neblogai. Bulvių kroketai minkšti, coleslaw salotų nemažai. Bet kai imi valgyti ir randi jog vienas salotos gabaliukas yra nago dydžio, o kitas vos įkandamas ir dydžio, kaip pusė futbolo aikštės, valgosi ne itin skaniai. Patį kepsnį sukirtome gana greitai, mėsa buvo sultinga ir gerai iškepusi, buvo kiek pagardinta prieskoniais, bet skonio pasigedome.
Reikia išmėginti ir picą, juk pavadinime ne veltui ji paminėta. Ir čia neapsigavome, El Rucola Pizza tapo vakaro nugalėtoju. Nemažas šviežių ingredientu kiekis, ir vos storesnis padas, leidžia lengvai ir skaniai sudoroti kiekvieną gabaliuką. Labai gerai, kad padas buvo ne perdegęs. Ne dažnai pirmiausiai suvalgai picų kraštelius. Tai jau turėtų daug pasakyti.
Fish and Chips iš pirmo žvilgsnio atrodė gardžiai. Dideli gabaliukai gerai iškepusios žuvytės, kalnas bulvyčių, du pagardai. Bet vėl pasivijo druskos trūkumas... Pati žuvis buvo beveik beskonė. Ta pati lemtis, deja, nutiko ir bulvytėm. Vienintelis garnyras turėjo „realų” skonį, tik palyginus su visu patiekalu jo skonio stiprumas užgožė visa kita, tad bendrai šis patiekalas jautėsi toks nei šioks, nei toks.
BBQ kiaulienos šašlykas tapo panašios problemos auka. Atkeliavusios salotos buvo labai karčios. Pati mėsa iškepusi neblogai, tačiau ir joje marinato ar bent druskytės buvo gerokai pagailėta. Bulvytės buvo „ant ribos", kiek prėskos, ir dar galėjo truputį pakepti. Eh, negalime sakyti, kad pavalgėme neskaniai, tačiau čia užsukus dar kartą, šio patiekalo, ko gero, nesirinktume.
Ar pastebėjote pasikartojimus? Viskas kaip ir turėtų būti skanu, porcijos nemažos, bet keli maži dalykėliai sustabdo nuo geresnių komentarų. Olive Kitchen turi nemenką potencialą, tačiau reikėtų dar patobulinti gamybą.
Kaina
Kaip už visą tokią „Puotą”, kaina likome labai patenkinti. Jautiesi, kaip miesto centre, tačiau kainos „nesikandžioja“. Pica jums gali kainuoti nuo 6 iki 12 eurų, užkandžiai apie 3 - 7 eurus, o pagrindiniai patiekalai prasideda 8 eurų.
Laiką praleidome smagiai, pilvai buvo pasotinti, tik, deja, iki tikrai skanaus vakaro trūko dar daug. Labiausiai nuvylė daugelio patiekalų blankumas, atrodė lyg kokio prieskonio buvo pagailėta. Daugelis patiekalų buvo neblogi-geri, bet nepaliko jokio stipraus įspūdžio. Aptarnavimu bei pačia restorano aplinka likome patenkinti, tad žiūrime į Olive Kitchen optimistiškai, o užsukus po kurio laiko, gal ir druskos jau bus pakankamai.
Sąskaita: Aštrūs Sparneliai - 4,90€, Šaltibarščiai - 2,80€, El Rucola Pizza - 8,80€, Fish and Chips - 7,90€, Kiaulienos sprandinės kepsnys - 6.90€, BBQ kiaulienos šašlykas - 7.80€.
VISO: 39,1€
Aptarnavimas: 5/5. Maistas atkeliavo greitai, padavėja mielai atsakė į klausimus apie maistą. Pats aptarnavimas buvošiltas ir patiekalai atkeliavo tokia tvarka, kokia ir prašėme.
Interjeras: 4/5. Tiek vidus, tiek išorė puikiai dera prie naujos ir baltai spindinčios Nepriklausomybės aikštės. Šiltos ir jaukios spalvos viduje, su didžiuliu Bonsai medžiu tinka vakarui su draugais, o lauke esančios vietos leidžia papietauti jaučiantis kaip miesto centre.
Maistas: 3/5. Ingredientai ir maisto pateikimas buvo tikrai neblogi, tačiau daugeliui patiekalų žvėriškai trūko skonio ir prieskonių. Pica buvo vakaro nugalėtojas ir patiekalas prie kurio neturėjome, ką bepridurti.
Viso: 4/5