Gruodžio 10 dieną sostinės centre, Gedimino pr.50/ Rotundo g. 2 veikiantis restoranas „Esse“, šventė vienerių metų gimtadienį.
„Esse“ ypatingai daug dėmesio skiria vynų bei maisto skonio suderinamumui. Per metus prasiplėtė vynų asortimentas: restorane, o taip pat ir specializuotoje krautuvėlėje rasite vynų iš Italijos, Argentinos, Ispanijos, Austrijos ir kitų šalių – viso apie 100 vyno rūšių. Restorane „Esse“ prie vynų galite skanauti įvairių užkandžių arba jų įsigyti išsinešimui.
Vynus atrenka restorano specialistai bei kvalifikuoti vynų žinovai.
Šiuo metu atkeliavo vynai iš Prancūzijos – jų tarpe puikūs prancūziški šampanai, o taip pat baltieji Šabli krašto bei raudonieji Bordo regiono vynai.
„Esse“ specialistai stažavosi Italijoje bei Austrijoje, savo įgūdžius tobulino, kuriuos atsiskleidė naujuose restorano patiekaluose. Nuolatos atnaujinamame meniu visuomet rasite ypatingų virtuvės šefės pasiūlymų, naujienų bei sezoninių patiekalų. Restoranas atranda vis daugiau lietuviškų produktų, bendradarbiauja su ūkininkais ir siūlo šviežius ir gardžius patiekalus.
Artėjant šventėms restorano šeimininkė Veronika Nevoina paruošė gurmanišką patiekalą bei pasidalino jo receptu. Tai puiki proga pradžiuginti mylimus žmones, šeimą ar draugus:
Tuno filė su „Romanesko“ padažu (2 asmenims)
Tuno filė – 220 g
Kepti baravykai – 100 g
Salotinės sultenės – 10 g
„Romanesko“padažas – 30 g
Laiškiniai česnakai (papuošimui)
Sezamo sėklos (pabarstyti ant tuno)
Romanesko padažas
Aštrus pipirai – 1 g
Raudonieji pipirai - 15 g
Sumuštinių duona be odeles - 5 g
Pomidoras (išimti sėklas) - 1 vnt.
Raudono jo vyno actas – 5 g.
Vištienos sultinys – 15 g
Migdolai - 5 g
Malti juodieji pipirai , druska (pagal skonį)
Marinatas
Sojos padažas - 10 g
Balzamiko actas – 5 g
Sezamo aliejus – 3 g
Vištienos sultinys – 20 g
Paruošimas
1. Gaminame padažą:
Blanširuojame pomidorus, papriką ir nulupame nuo luobelių. Užverdame sultinį, dedame į jį paprikas, duoną, pomidorus, prieskonius ir viską užverdame. Sudedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
2. Supjaustome kubeliais baravykus, pakepiname aliejuje ir pagardiname druska ir maltais pipirais.
3. Ikaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepame tuną iš visų pusių .
4. Dedame ant lėkštes iškeptus baravykus, tuną supjaustome ir užpilame padažu. Prie šio gurmaniško patiekalo, mėgaukitės italisku vynu „Rubini Pinot Grigio“.
Užtepėlė su konservuotu tunu (2 asmenims)
1 minkštas avokadas
1 mažas indelis tuno aliejuje
Pluoštelis svogūnų laiškų
Druska pagal skonį
Balta skrudinta duonelė
Paruošimas
Nulupti avokadą.
Avokadą šakute sutrinti su tunu, paskaninti druska ir supjaustytais svogūnų laiškais.
Tepti ant baltos skrudintos duonelės.
Šį užtepėlė – gaminama paprastai, skanus ir lengvas užkandis, o be to - puiki užkandėlė prie vyno.
Elena Germanovič