Jei jums patinka „tinginys“, lažinuosi, kad patinka ir karamelinė jo versiją. Šie „skruzdėlynai“ dar geresni, nes padaryti ne su pirktiniais sausainiais, o su namie gamintais trupiniais. Tad jei turite valandėlę laiko, raitokitės rankoves.
INGREDIENTAI
Trupiniams:
100 g sviesto
1 kiaušinio
1 šaukšto cukraus
70 ml pieno
1 a.š. kepimo miltelių
250 g miltų
Karamelei:
1 indelio karamelizuoto sutirštinto saldinto pieno
100 g sviesto
Aguonų pabarstyti
GAMINIMAS
Trupiniams:
1. Miltus, cukrų ir kepimo miltelius (aš dar įdėjau žiupsnelį druskos) suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą.
2. Pirštais padarykite trupinius. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir išminkykite tešlą.
3. Susukite į maistinę plėvelė ir dėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Jei tešlą naudosite ne iškart, dėkite į šaldytuvą, o prieš naudojant įmeskite ją pusvalandžiui į šaldiklį.
4. Sušalusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną sutarkuokite, kad būtų smulkūs trupiniai. Svarbu, kad trupiniai nebūtų labai stambūs ir visi daugmaž vienodo dydžio. Suberkite trupinius ant dviejų kepimo skardų (ant vienos netilps) ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min.
5. Kai trupiniai iškeps, suberkite juos į dubenį ir sutrupinkite.
Karamelei:
1. Sviestą ir sutirštintą pieną sudėkite į puodą ir kaitinkite, kad karamelė ištirptų.
2. Karamelę supilkite ant trupinių ir išmaišykite. Iš gautos masės formuokite rutuliukus.
3. Viršūnėles apibarstykite aguonomis. Dėkite į šaldytuvą ir po kokios valandos jau ragaukite.