Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Veganinis tartas su riešutais

2019-08-09
Pasidalink receptu

Iškarto perspėju, šį desertą gaminti šiek tiek užtruks. Bet šis veganinis tartas vertas visų pastangų, nes jos skonis yra tiesiog dieviškas! Ir jūs gi matote, kaip jis atrodo!

INGREDIENTAI
Pagrindas:
100g migdolų arba migdolų miltų
45g kakavos
30g žalių grikių
Druskos
50ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
20g nerafinuoto kokoso aliejaus
½ arbt. š. cinamono

Karamelė:
250ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
250ml kokoso pieno/kremo
1 arbt. š. cinamono
1 arbt. š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau)
½ arbt. š. druskos

Karamelizuoti riešutai:
Saujos  migdolų
2 saujos lazdynų riešutų
2 saujos moliūgų sėklų
Saulėgrąžų ir sezamo sėklų
4-5 valg. š. datulių sirupo
Druskos
Apelsino žievelės

 

GAMINIMAS
Pagrindas:
1. Blenderiu-trintuvu sumaišome visus ingredientus. Turi gautis į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikys savo formą.
2. Masę dedame į 14-15cm formą, suformuojame 2-2,5cm kraštus ir kepame 15min. 180° Formą niekuo netepame, o tiesiog kepame.
3. Ištraukiame pagrindą iš orkaitės ir atšaldome. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.

Karamelė:
1. Sujungiame sirupą ir pieną. Supilame į puodą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 25-30 min. Tada dedame likusius ingredientus ir verdame dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus ir konsistencija turi būti panaši į karamelė.
2. Perpilame karamelę į dubenį, dedame į šalį ir atvėsiname.

Karamelizuoti riešutai:
1. Porą min. sausoje keptuvėje pakepame visus riešutus ir sėklas. Pilame sirupą ir žievelę. Gerai sumaišome. Gautą masę perkeliame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldiklį.
2. Belieka tik surinkti tartą.

Skanaus!

@Kas Tas Avokadas