Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Pyragas su šilauogėmis ir maskarponės įdaru

2019-08-30
Pasidalink receptu

Šiam pyragui daugiausia skonio priduoda ne tik šilauogės, bet ir maskarponės įdaras. Jo yra nedaug, bet šis įdaras suteikia įvairesnio, įdomesnio skonio. Be įdaro šis pyragas būtų klasikinis su trupininiu viršumi. Žinoma, ir tokie pyragai yra skanūs, bet maskarponė jį padaro drėgnesniu, labiau burnoje tirpstančiu.

Pats gaminimas visai nesudėtingas. Ingredientų nėra daug. Šiam pyragui labai tiktų ir mėlynės, bet jų laukiu nesulaukiu. Tad kol kas tiks ir šilauogės. Su jom net ir paprasčiau, nes jos didesnės ir tvirtesnės.
Pyragą kepiau apie 55 min. Kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai, tad nuo 40 min. reikia stebėti kepimo procesą. Išėmus iš orkaitės pyragas būna labai minkštas. Atvėsęs jis sutvirtėja. Tik tada galima jį išimti iš kepimo formos ir ragauti. Maskarponę galima keisti kreminiu sūriu, pvz. „Philadelphia“. Šilauoges – avietėmis, braškėmis, mėlynėmis. Jeigu uogos yra drėgnos ar šaldytos, reikėtų jas sumaišyti su šaukšteliu miltų.

INGREDIENTAI

Pyragas
1 1/2 st. (190 g) miltų
2 kiaušiniai
80 g sviesto
1/2 st. (100 g) kefyro
1/2 st. (80 g) cukraus
1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis jūros druskos

Įdaras
250 g maskarponės
3 valg. š. cukraus
1 kiaušinis
1 1/2 st. šilauogių

Trupininis viršus
1/2 st. miltų
1/4 st. cukraus
3 valg. š. sviesto

 

GAMINIMAS

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Į 22 cm kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus ištepti sviestu.
2. Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Dideliame inde elektriniu plakikliu išplakti sviestą ir cukrų iki purios, kreminės masės.
4. Supilti kiaušinius ir lengvi išplakti.
5. Įpilti kefyro, vanilės ekstrakto. Išplakti iki vientisos masės.
6. Per du kartus suberti miltus. Mentele sumaišyti iki vientisos masės. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.
7. Elektriniu plakikliu lengvai išplakti maskarponę, cukrų, kiaušinį ir miltus. Šią masę paskirstyti ant pyrago tešlos. Užberti šilauoges.
8. Inde sumaišyti trupininio viršaus ingredientus. Maišyti šakute ar rankomis, kol susidarys nedideli gabaliukai. Juos apibarstyti ant pyrago viršaus.
9. Kepti apie 50-55 min. Išimti iš formos, kai pyragas atvės.

@Skanauk su Aušra