Šitą tortą norėjau jau labai seniai išbandyti, bet vis nedrįsdavau. Tai, kas mane sulaikydavo, kad jį reikia šaldyti šaldymo kameroje, o tai man atrodė, tarsi gaminčiau ledus. Vis dėl to, kadangi pamažu seko mano receptų, kuriuos noriu padaryti, atsargos, atėjo eilė ir šiam. Nenusivyliau. Jis neriebus, bet sotus, o kremą galima valgyti tiesiog dar gaminimo eigoje, nes žiauriai skanus.
INGREDIENTAI
Pagrindui:
100 g riešutų (aš naudojau kepintus migdolus, galima – graikinius, lazdyno)
60 g datulių (naudojau tokias dideles, minkštas, man prireikė vos 3)
16 g kakavos miltelių
10 g kokoso drožlių
5 ml vandens
¼ a.š. druskos
Kremui:
280 g anakardžio riešutų (per naktį mirkytų vandenyje)
120 g skysto saldiklio (gali būti medus, klevų sirupas, cukraus sirupas)
100 g tirpintos kokosų aliejaus
1 v.š. vanilės
60 ml citrinos sulčių
Uogų įdarui:
150 g mėlynių (arba 75 g gervuogių ir 75 g mėlynių)
GAMINIMAS
1. Visus pagrindui skirtus produktus sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Ji turi būti lipni. Sukrėskite ją į kepimo formą ir paspauskite, kad padarytumėte pagrindą.
2. Kremui skirtus produktus (išskyrus uogas) irgi sudėkite į plaktuvą ir plakite iki vientiso kremo.
3. Truputį daugiau nei pusę kremo atidėkite, į likusį suberkite uogas ir dar kartą suplakite iki vientisos masės.
4. Tuomet paimkite pagrindą ir sluoksniuokite kremus. Dėkite šaukštą balto per vidurį, ant jo – šaukštą violetinio, vėl balto, vėl – violetinio. Taip sunaudokite visą kremą.
5. Dėkite tortą su visa forma į šaldiklį ir palaikykite per naktį.
6. Prieš valgydami ištraukite ir pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje.