INGREDIENTAI
Tešla
500 g kvietinų miltų
200 g šalto sviesto
3 vid. dydžio kiaušiniai
200 g grietinės (naudojau 35 proc. riebumo)
žiupsnelis druskos
Įdaras
500 g vištienos krūtinėlės
2 valg. š. grietinės
1 nedidelis svogūnas
1/4 sultinio kubelio
70 ml vandens
druskos ir juodųjų pipirų
Kiaušinio plakinys
1 kiaušinis, sumaišytas su 1 valg. š. vandens
GAMINIMAS
Tešla
1. Sviestą sutarkuoti ar smulkiai supjaustyti. Dideliame dubenyje jį sumaišyti su miltais, druska. Rankomis ar šakute sutrinti iki smulkių žirniukų.
2. Kitame inde lengvai išplakti kiaušinius ir grietinę. Supilti į miltų ir sviesto mišinį. Maišyti mentele, po to rankomis, kol visi ingredientai susijungs į vientisą masę. Suformuoti apvalią formą ir palaikyti šaldytuve 20 min.
Įdaras
1. Vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais kubeliais. Smulkiai supjaustyti svogūną.
2. Užkaisti vandenį. Puodelyje su karštu vandeniu ištirpinti sultinio kubelį, išmaišyti.
3. Inde sumaišyti vištieną, svogūną, sultinį, grietinę, druską, juoduosius pipirus.
Kibinai
1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temp.
2. Plonai iškočioti tešlą. Apvalia forma ar puodelio dugnu išspausti tešlos apskritimus. Į juos pridėti apie 1,5 arbat. š. vištienos įdaro.
3. Tvirtai užspausti apskritimo kraštus. Suformuoti pynelę. Kibinus sudėti ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Kibinus patepti kiaušinio plakiniu.
4. Kepti apie 20-25 min.