Kartais išties virtuvėje norisi praleisti kuo trumpesnį laiką, ypač, kai lauke taip karšta. Tad nenuostabu, kad visokiausių rūšių salotos tapo pagrindiniu mano maistu. Ir greita, ir skanu, o ir jas valgydami gauname daug naudingų medžiagų. Šį kartą į salotas pridėjau ir mano mėgstamų šilauogių. Manau, jos labai tiko šiose salotose. Turėjau tik stiklinę šių uogų, bet būtų tikęs ir didesnis kiekis. Salotose naudojau nedaug ingredientų. Nenorėjau, kad kiti produktai užgožtų šilauogių skonį. Kaip bebūtų, vištiena tikrai pridavė sotumą. Šiose salotose dar tiktų avokadas, feta.
INGREDIENTAI
Vištiena
2 vištienos krūtinėlės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1/2 arbat. š. česnakų miltelių
1/2 arbat. š. raudonėlio
žiupsnelis jūros druskos ir juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Salotos
4 st. įvairių salotų lapų (rukola, sultenės, špinatai, „Lolo Roso“ ir pan.)
1 st. šilauogių
2 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti
1/2 st. raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
Padažas
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. šviežių citrinos sulčių
2 valg. š. medaus
1 valg. š. garstyčių
žiupsnelis jūros druskos ir juodųjų pipirų
GAMINIMAS
1. Krūtinėlę lengvai išmušti (galite ją išilgai perpjauti, kad būtų plonesnė). Sumaišyti su marinato ingredientais. Palikti marinuotis kambario temp. apie 20 min.
2. Keptuvėje ar grilyje įkaitinti aliejų ant vid. aukštos temp. Sudėti krūtinėles. Kepti po 6-8 min. iš abiejų pusių.
3. Išimti iš keptuvės ar grilio. Palikti pastovėti 5 min. Tada supjaustyti nedideliais gabaliukais.
4. Mažame inde sumaišyti visus padažo ingredientus.
5. Dideliame inde sumaišyti salotų ingredientus. Ant viršaus sudėti vištienos krūtinėlę, apšlakstyti padažu.