INGREDIENTAI (4 porcijos)
4 bandelių (receptas https://www.meniu.lt/naujiena/universalios-mielines-bandeles)
1 vnt. „Iceberg“ salota
1/2 vnt. pomidoro
4 riekelių „Čederio“ sūrio
Mėsos paplotėliams:
350 g maltos mėsos (naudojau pusę jautienos, pusę kiaulienos)
1,5 v.š. barbekiu padažo
1,5 v.š. garstyčių
0,5 svogūno
1 v.š. pomidorų padažo
0,20 a.š. juodųjų pipirų
0,25 a.š. druskos
Padažui:
3 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
0,5 v.š. baltojo vyno acto
1 a.š. cukraus
1 marinuoto smulkiai pjaustyto kornišono
0,20 a.š. juodųjų pipirų
GAMINIMO BŪDAS (80 min. bandelės)
Pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir atidėkite, kol prireiks. Į maltą mėsą sudėkite barbekiu padažą, garstyčias, pomidorų padažą, įmalkite svogūną, įberkite pipirų ir druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Suformuokite pakankamai didelius, plokščius 4 paplotėlius ir dėkite ant grotelių, groteles dėkite į orkaitę, po apačia įdėkite skardą, išklotą kepimo popieriumi, kad varvantis nuo mėsos paplotėlių skystis nesugandintų viso reikalo. Kepkite 25 min. Po 20 min. ant kiekvieno mėsos paplotėlio uždėkite po sūrio riekelę ir dar porą minučių pakepkite, taip pat į orkaitę įdėkite per pusę perpjautas bandeles, kad sušiltų. Plonomis riekelėmis supjaustykite pomidorą. Traukite iš orkaites bandeles, tepkite ant jų po šaukštą padažo, uždėkite suplėšytų „Iceberg“ salotų lapų, dėkite mėsos paplotėlį su sūriu, ant viršaus – pomidoro riekelę. Likusią bandelės pusę taip pat aptepkite padažu ir ja užvožkite mėsainį.
O dabar plačiai išsižiokite ir skanaukite.
Pastabos:
- Kaip jau minėjau, kiekius mažinau, ypač padažo, nes nemėgstu, kai bevalgant jis ima per visus kraštus tekėti, bet, jei jums norisi jo daugiau, dvigubinkite kiekį.
- Recepte nurodoma svogūną į faršą sumalti, aš smulkiai supjausčiau, bet kitą kartą malsiu, tikiu, kad taip bus skaniau.
- Bandeles naudojau savo keptas, bet galima imti ir mėgstamas pirktines.
- Prie mėsainių pateikiau gruzdintas bulvytes.
Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/