INGREDIENTAI (2 porcijos)
300g. menkės filė
1 nedidelis salieras
3 šaukšai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas pankolio sėklų
1 skiltelė česnako
Pusė nedidelio svgūno
Pusė citrinos
Druska ir pipirai
Kuokštelis petražolių
Didelė sauja gražgarsčių
GAMINIMO BŪDAS (60 MIN)
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Salierą nulupkite, sukapokite nedideliais gabalėliais ir dėkite į nedidelį kepimo indą. Apšlakstykite salierus 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite pankolio sėklomis, gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje 45 minutes.
Kai salieras bus beveik iškepęs, susmulkinkite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje su likusiu šaukštu aliejaus. Kepimo formą, kurioje kepksite žuvį, padenkite folija, joje paskleiskite iškeptus svogūnus ir dėkite ant jų žuvį. Žuvį pagardinkite druska, pipirais ir išspauskite citrinos sultis. Suvyniokite žuvį į foliją ir kepkite orkaitėje 10-12 minučių. Tuo tarpu bulvių grūstuve sugrūskite keptą salierą. Iškepusią žuvį patiekite su salierų koše, gražgarstėmis ir kapotomis petražolėmis.
Recepto autorius: https://zinuteisvirtuves.blogspot.lt/