INGREDIENTAI
Biskvitui:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 g sviesto
180 g desertinės arba kreminės varškės
0,5 indelio saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
GAMINIMAS (50 min.)
Biskvitas:
1. Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti su cukrumi iki vientisos masės, įmaišyti miltus.
2. Išplakti baltymus iki standžių putų ir po truputį gražiai įmaišyti į tešlą.
3. Skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, paskirstyti tolygiai ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min., kol gražiai pagels.
4. Iškepus biskvitui, jį gražiai atskirti nuo popieriaus ir suvynioti vyniotinį, kad įgautų tinkamą formą. Palikti atvėsti.
Kremas:
1. Sviestą išplakti (jis jau turi būti minkštas), įmaišyti po truputį sutirštintą pieną bei varškę.
Vyniotinis:
1. Atvynioti biskvitą, pertepti kremu, vėl suvynioti ir palaikyti šaldytuve (suvyniojus į maistinę plėvelę) mažų mažiausiai keletą valandų, bet geriau per visą naktį.