INGREDIENTAI (4 porcijos)
150 g saulėje džiovintų pomidorų
80-100 g tofu
4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
30 g anakardžių riešutų (pasirinktinai)
žiupsnelis nerafinuotos druskos
Padažui
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas pomidorų padažo
1-2 a. š. krienų
Šlakelis citrinos sulčių
GAMINIMO BŪDAS (40 MIN)
Skardą plonai patepame sviestu/aliejumi ir dedame rankomis plėšytą batoną, raikytą dešrelę, smulkiai supjaustytą dešrą. Viską sumaišome, apšlakstome grietinėle. Dubenyje išplakame kiaušinius su žolelėmis (raudonėliais, petražolėmis ir pan.) ir pilame tolygiai paskirstydami į skardą. Užtarkuojame sūrio. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kol kepa, pasiruošiame padažą, sumaišydami jam skirtus ingredientus. Patiekiame karštą ar šaltą su padažu. Skanaus!
Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/ ; http://noriuvalgyti.blogspot.lt