Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kavos ir sūrios karamelės anakardžių desertas

2018-12-06
Pasidalink receptu

Veganiškas desertas, kvepiantis kava ir karamele, minkštas ir traškus, tarsi iš saldaus sapno!

INGREDIENTAI 
Pagrindui:
100 g sausainių be glitimo
saujos graikinių ar kitų mėgstamų riešutų
1 š. kokosų aliejaus

Bazei:
90 g anakardžių branduolių
puodelio karštos stiprios juodos kavos
40 g nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
130 g kokosų kremo (jeigu kyla klausimas iš kur jo gauti – nusipirkite kokosų pieno skardinę (bent 17 proc. riebumo), palaikę ją kelias valandas šaldytuve ar šaldiklyje, padėsite kokoso piene esantiems riebalams sustingti. Atidarę skardinę viršuje rasite kokosų kremą. Ant dugno likusį skystį galite naudoti glotnučiams)
1 š. agavų sirupo
1 a. š. burbono vanilės ekstrakto

Sūriai karamelei:
100 g nerafinuoto cukraus
1/2 a. š. druskos
1 + 1/2 skardinės riebaus kokosų pieno (600 ml) (17 proc.)
1 a. š. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus

GAMINIMAS (45 MIN)
Anakardžius užpilkite kava ir palikite pastovėti 15-20 min.

Pasiruoškite pagrindą: 
1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite sausainius, riešutus ir kokosų aliejų.
2. Gauta trupinių mase padenkite pasirinktų formelių dugną (1/4 visos formelės tūrio) (tam tinkamiausios silikoninės arba dugno neturinčios formelės) ir šaukštelio pagalba paspauskite, kad pagrindas būtų kuo tvirtesnis.
3. Formeles 10-15 min. dėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sutvirtėtų.

Pasiruoškite bazę: 
1. Į maisto trintuvą ar kokteilinę sudėkite nusunktus anakardžius, kokosų aliejų (prieš pildami ištirpinkite), agavų sirupą, kokosų kremą (prieš pildami pašildykite, kad ištirptų), vanilę ir trinkite iki vientisos masės.
2. Gautą bazę tolygiai išpilstykite į formeles. Išlyginkite paviršių ir 3-4 valandoms dėkite į šaldiklį.

Pasiruoškite karamelę: 
1. Į puodą (aukštu dugnu) dėkite cukrų, druską, kokosų pieną (400 ml) ir kokosų aliejų. Virkite ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami (apie 30-35 min.).
2. Kai karamelė sutirštės ir taps gražios karamelinės spalvos, supilkite likusį kokosų pieną (200 ml) ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
3. Karamelę galite supilti į norimus indelius, laikoma šaldytuve ji šiek tiek sutvirtės (taip ji bus tinkama naudojimui dar 2-3 sav.).
Sutvirtėjusius desertus išimkite iš formelių ir apšlakstykite karamele (laikomi šaldytuve išliks švieži iki 5 dienų).

Recepto autorius: Soulfood.lt