INGREDIENTAI (2 porcijos)
1 stiklinės virtų pupelių ar avinžirnių
3 šaukštų saulėgrąžų sėklų
1 svogūno
Šlakelio aliejaus
1 šaukštelio kuminų miltelių
1 česnako skiltelės
Žiupsnio druskos
GAMINIMO BŪDAS (35 MIN)
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kol suminkštės. Saulėgrąžas pakepinti sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol šiek tiek apskrus. Pupeles ar avinžirnius berti į maisto smulkintuvą, kartu sumesti pakepintus svogūnus, saulėgrąžas, česnaką bei prieskonius ir lengvai pulsuoti, kol taps vientisa masė (bet nereikia permalti iki tyrelės). Iš masės formuoti norimo dydžio rutuliukus ir juos paspaudžiant išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iš orkaitės ištraukus leisti porą minučių atvėsti ir geriausia nuimti falafelius nuo skardos su šaukštu ar plona metaline mentele, nes jie gaunasi gan trapūs. Patiekti su salotomis, humusu ar jogurtiniu padažu.
Recepto autorė: https://mitybologija.lt/