INGREDIENTAI (26 kukuliukai)
500 g. (skardinės) avinžirnių
3 v.š. riešutų sviesto
3 vnt. minkštų datulių
1 v. š. agavų sirupo
2 v. š. kokosų miltų
3 v. š. augalinio pieno
100g juodo šokolado gabaliukų
GAMINIMAS (60 MIN)
Skystį nuo avinžirnių nupilame, o avinžirnius nuplauname po tekančiu vandeniu. Viską, išskyrus šokoladą, dedame į blenderį ir gerai sumalame, turi gautis vientisa, gana lipni masė - visiškai panaši į sausainių tešlą. Jeigu norisi daugiau saldumo, dėkite daugiau datulių ar agavų sirupo. Šaukštu ar silikonine mentele įmaišome šokolado gabaliukus. Imame nedidelį kiekį tešlos, suspaudžiame tarp rankų ir formuojame rutuliukus. Prieš valgant, galima palaikyti šaldytuve, bet nebūtina.
Recepto autorius: https://www.facebook.com/followyourspoon