INGREDIENTAI (1 porcija)
1 nedidelis virtas burokėlis
70 g. konservuotų avinžirnių
Nedidelė sauja lazdyno riešutų
50 g. fetos sūrio
Pusė nedidelio raudonojo svogūno
Pipirai
Salotų padažui
Pusė šaukšto medaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
Šlakelis balzaminio acto
GAMINIMO EIGA (15 MIN)
Nedideliame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Susmulinkite lazdyno riešutus peiliu ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus. Burokėlius supjaustykite plonomis riekelėmis ir išdeliokite lėkštėje. Tuomet dėkite avinžirnius ir pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Viską apšlakstykite pasiruoštu padažu. Galiausiai berkite pakepintus riešutus, užtrupinkite fetos sūrio ir viską paskaninkite pipirais.
Recepto autorius: https://zinuteisvirtuves.blogspot.lt/