Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Avižinė košė su permezanu pikantiškiems pusryčiams

2018-06-11
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI 
150 ml. (pusės stiklinės) avižų
250 ml (stiklinės) vandens
5 vnt. rudųjų pievagrybių ar kitų grybų
150 ml. (pusės stiklinės) migdolų pieno
1 v.š. šaukšto tarkuoto permezano sūrio
1/3 a.š. (žiupsnio) smulkintų petražolių/kalendrų/svogūno laiškų

GAMINIMAS (20 MIN)

  1. Puode avižas užpilti verdančiu vandeniu (taip košė išvirs greičiau).
  2. Virti apie 10 − 15 minučių ant vidutinės ugnies, kol avižos suminkštės.
  3. Tuo tarpu keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus pakepti smulkiomis riekelėmis pjaustytus grybus.
  4. Kai košė bus sugėrusi vandenį, pagardinti ją žiupsniu druskos, žolelėmis ir sumaišyti su permezanu ir migdolų pienu.
  5. Nuimti puodą nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikti pastovėti 5 minutes.
  6. Viršų pabarstyti grybų traškučiais.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt