Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Šeimos laime besidžiaugianti Irūna Puzaraitė-Čeponienė kulinarinį eksperimentą prisimena su juoku: „Negalėjau valgyti pati“

2018-08-16
Paskelbk savo straipsnį

Prieš dešimtmetyje scenoje išgarsėjusi merginų iš Marijampolės grupė „Mokinukės“ buvo viena žinomiausių muzikos grupių jaunimo tarpe. Tiesa, prabėgus metams, jaunuolės išsiskirstė ir pasuko skirtingais keliais.

Viena jų – Irūna Puzaraitė-Čeponienė – gerai žinoma televizijos laidų vedėja bei atlikėja, vis dar koncertuojanti savo gerbėjams.

2016-ųjų birželį už mylimojo kariškio Roko Čeponio ištekėjusi moteris šiandien, kaip ir vaikystėje bei paauglystėje, dienas leidžia Marijampolėje. Pernai vasarą gimęs sūnelis Toras itin veiklią ir aktyvią moterį pavertė šeimos žmogumi.

Pusryčiai – svarbiausi

Ankstyvą rytą kalbinta Irūna sako, kad savo dienos neįsivaizduoja be sočių ir sveikų pusryčių. „Nors mano pusryčiai būna pakankamai vėlyvi, bet juos visuomet pavalgau. Renkuosi įvairias grūdines košes arba kiaušinius“, – teigia ji.

Pasak žinomos atlikėjos, laiko pietums visuomet lieka mažiau, tačiau jo atradusi, su sūnumi Toru, ji pietauja mieste. Be to, ji priduria, jog vakarienė – ypatingas metas: „Mūsų šeimos tradicija – vakarienė namuose, kai visa šeima prie stalo“, – sako I. Puzaraitė-Čeponienė.

Kepsniai, makaronai ar namų gamybos plovas su vištiena – tai dažniausiai garuoja ant stalo, grįžtant iš darbo sutuoktiniui Rokui.

Leidžia sau viską

Ir nors teigiama, kad gimusios atžalos pakeičia tėvų įpročius ir ritmą, Irūna į šias kalbas tik nusijuokia: „Mano maisto racionas nebuvo labai platus, todėl valgiau bet kada, kai tik atrasdavau laisvesnę minutę, todėl niekas nepasikeitė“, – šypteli buvusi „Mokinukė“.

Visuomet nepriekaištingos figūros buvusi smulkutė I. Puzaraitė-Čeponienė taip pat džiaugiasi, kad sau gali leisti valgyti bet ką – ji nebijo ir užkandžiauti, ir ragauti greito maisto. „Mano organizmas viską toleruoja, todėl vos tik radusi laisvą minutę, galiu įsimesti bet ką, tačiau vengiame cukraus, skaičiuojame, kad jo būtų mažiau“, – juokiasi ji.

Mėgstamiausios vietos ir nepavykę eksperimentai

Marijampolėje laiką leidžianti šeima taip pat dažnai užsuka ir paragauti maisto kavinėse bei restoranuose, tačiau nėra labai įnoringi ar išrankūs: „Pietūs ar vakarienė mieste – mums pramoga. Mėgstame Marijampolėje esantį sushi restoraną „Miami Wok&Sushi“, taip pat labai skanu „Talutti“ restoranuose. Tiesą sakant, mes labai mėgstame ir picas... Ypač – „Express Pizza“ gamybos“, – šypteli Irūna.

Irūna taip pat su juoku prisimena ir kulinarinį eksperimentą, kurį teko išmesti į šiukšlių dėžę: „Kartą viriau sūnui košę, tačiau ji buvo tokia neskani, kad pati negalėjau jos valgyti... Manau, kad padauginau šviežios cukinijos – gavosi be skonio“, – juokiasi moteris.

Irūna Puzaraitė-Čeponienė taip pat dalijasi savo mėgstamu receptu – „Fetos sūriu įdaryta vištiena“.

„Pirmiausiai – provanso prieskonių mišinyje apvoliojame fetos sūrį. Įpjauname vištienos krūtinėlę išilgai, įdedame sūrio ir įsmeigiame pagaliuką, kad neišbėgtų. Kol vištiena kepa, verdame ruduosius ryžius bei ruošiame šviežių daržovių salotas – agurkai, pomidorai, salotos. Pagardiname prieskoniais ir alyvuogių aliejumi“, – receptu dalijasi Irūna.

Elena Jančiukaitė @Meniu.lt