Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Tradiciniai Kanados regionų patiekalai (I dalis) (pasaulio virtuvės)

2007-12-08
Paskelbk savo straipsnį

Kanada – tai Šiaurės Amerikos valstybė, padalinta į 10 provincijų (Ontarijas, Manitoba, Kvebekas, Niufaundlandas ir Labradoras, Naujoji Škotija ir kt.) ir 3 teritorijas (Jukonas, Nunavutas ir Šiaurės Vakarų teritorijos). Kadangi tai didžiulė valstybė, nenuostabu, jog kiekviename regione egzistuoja savos virtuvės subtilybės ir tradiciniai patiekalai. Šiame straipsnyje siūlome susipažinti su kai kuriais populiariais Niufaundlando ir Britų Kolumbijos provincijų valgiais.

Niufaundlandas (Newfoundland) – tai prie rytinių Kanados krantų, Atlanto vandenyne, esanti sala, įeinanti į Niufaundlando ir Labradoro provinciją. Tradiciniai šios šalies patiekalai yra:

Flipper pie – ruonio pelekų pyragas.

Toutin – į blyną panašus patiekalas, pagamintas iš taukuose keptos tešlos.

Fish and brewis – sūdytos menkės ir džiūvėsių patiekalas.

Jigg‘s dinner – tradicinis patiekalas, dažniausiai valgomas sekmadieniais daugelyje Niufaundlando provincijos regionų ir Labradore. Valgis susideda iš sūdytos mėsos (arba sūdytų šonkaulių), virtų bulvių, kopūsto, morkų, ropių ir žirnių pudingo. Patiekalas kartais pagardinamas garstyčiomis, padažu, sviestu arba marinuotais burokėliais.

Figgy duff – pudingas, pagamintas iš sviesto, cukraus, kiaušinių ir razinų.

Jigg‘s Dinner

Jums reikės:

apie 1 kg sūdytos mėsos arba sūdytų kiaulės šonkauliukų;

1 puodelio išaižytų žirnelių;

6-8 vidutinio dydžio bulvių;

6 morkų;

1 ropės (nuskustos ir supjaustytos dideliais gabalais);

1 kopūsto, supjaustyto griežinėliais;

2 valgomųjų šaukštų sviesto;

pipirų.

Užmerkti mėsą šaltame vandenyje nakčiai (6-8 valandoms). Leisti nuvarvėti ir sudėti į didelį puodą. Sudėti žirnius į medžiaginį maišelį (palikti vietos išbrinkimui), kurį įdėti į puodą su mėsa. Į puodą įpilti vandens. Virti apie 2 valandas. Paruošti daržoves. Mažas bulves ir morkas nebūtina pjaustyti, dideles perpjauti pusiau. Griežinėliais supjaustyti ropę ir kopūstą. Po dviejų valandų į puodą sudėkite daržoves (kopūstą dėkite paskutinį) ir virkite, kol suminkštės. Iš maišelio išimkite žirnius, supilkite į dubenį ir trinkite su sviestu ir pipirais, kol pasidarys žirnių pudingas. Išimkite mėsą ir supjaustykite porcijomis. Mėsą ir daržoves sudėkite į lėkštę. Atskirai patiekite žirnių pudingą.

Britų Kolumbija – vakarų Kanados provincija, esanti prie Ramiojo vandenyno. Tradicinis šios provincijos patiekalas – Nanaimo bar. Tai trijų sluoksnių desertas, kurį sudaro trupinių sluoksnis (kokosai, riešutai ir vaflių trupiniai), vanilinio kremo sluoksnis, šokolado sluoksnis.

Nanaimo Bars

Jums reikės:

apatiniam sluoksniui:

½ puodelio sviesto;

¼ puodelio cukraus;

⅓ puodelio nepasaldintos kakavos;

1 kiaušinio;

1 arbatinio šaukštelio vanilės;

2 puodelių sugrūstų kvietinių miltų krekerių;

1 puodelio smulkintų kokoso riešutų;

½ puodelio smulkintų graikinių riešutų.

viduriniam sluoksniui:

¼ puodelio sviesto;

2 puodelių glajaus;

2 valgomųjų šaukštų vanilės miltelių;

3 valgomųjų šaukštų pieno.


viršutiniam sluoksniui:

120 g šokolado;

1 valgomojo šaukšto sviesto.

Apatinis sluoksnis: sumaišykite sviestą, cukrų, kakavą, kiaušinį, vanilę ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Sudėkite sutrintus krekerius, kokoso riešutus ir graikinius riešutus. Viską išmaišykite. Sudėkite masę į riebalais išteptą prikaistuvį. Vidurinis sluoksnis: visus produktus plakite tol, kol masė virs kremu. Užpilkite ant krekerių ir valandai palikite sukietėti. Viršutinis sluoksnis: ištirpdykite šokoladą ir sviestą. Užpilkite ant paruoštos masės ir vėl leiskite atvėsti apie valandą. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Vaida Jankutė
Parengta pagal užsienio spaudą
Nuotraukos www.domesticgoddess.ca, www.bungaysblog.blogspot.com, www.belbins.com
Meniu.lt informacija






 

 

 

 

 

Dėkojame Kanados Ambasadai ir Kanados 
Žemės Ūkio ir Maisto Pramonės Ministerijai