Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Šv.Kalėdų tradicijos Italijoje (svetur)

2006-12-25
Paskelbk savo straipsnį

Pagal tradiciją tarp to paties miesto bažnyčių rengiamas gražiausios prakartėlės konkursas. Prakartėlės taip pat daromos daugumos italų namuose, figūros lipdomos iš molio ar plastilino.

Italijos regionai (Sicilija, Toskana, Pjemontas, Emilija) su savo specifinėmis ypatybėmis susiformavo dar gerokai prieš vieningos Italijos atsiradimą, o iki to laiko šie kraštai buvo skirtingų šalių dalys, taigi jie neturėjo nei bendrų tradicijų, nei kalbos. Todėl, jei italo paklaustumėte apie itališką virtuvę, jis gali nesuprasti, ko iš jo norima. Nenuostabu, kad skirtingų šalies regionų virtuvių įvairovė labiausiai ir sudomina žmones. Tiesa, keletas bendrų dalykų vis dėl to yra. Pavyzdžiui, italai valgydami dažniausiai neturi vieno pagrindinio patiekalo. Valgiaraštyje būna keli nustatyta seka surikiuoti patiekalai (jie niekada nepatiekiami vienu metu). Italų pietūs panėši į muzikinį kūrinį. Kūčių vakarą dažnai ruošiama nemažai patiekalų iš žuvies – nuo 10 iki 20. Pagrindinis Kūčių stalo patiekalas – Capitone, didelis ungurys, keptas orkaitėje arba aliejuje.

Pagrindinis kalėdinio valgiaraščio akcentas – Bollito misto (verdančios mėsos puodas). Kadangi šį patiekalą pagaminti gana sudėtinga, jis gaminamas tuomet, kai susirenka daug žmonių. Šis patiekalas puikiai tiks šv. Kalėdoms.

"Gurmano gidas" informacija