Šviežios salotos – tai puikus užkandis skubantiems ar sotus valgis išalkusiems. Vis labiau Europoje populiarėja šviesių salotų patiekalai, o jas mėgsta ne tik dietų besilaikančios moterys, bet ir vyrai.
Olandijos salotų rinkos lyderiai yra restoranai „La Place“, priklausantys įvairių veiklos sričių parduotuvių tinklui „V&D“. Restoranų vadybininkas Ad Willemsen išskiria du pagrindinius dalykus, didinančius „La Place“ salotų populiarumą ir pardavimus: didėjantis lankytojų domėjimasis sveiku maistu ir noras į vieną patiekalą sudėti produktus, kurie jiems labai patinka.
Restoranuose „La Place“ šiuo metu diegiama koncepcija „salotos pagal užsakymą“, kai salotos tiesiog vietoje pagaminamos pagal kliento pageidavimą. „La Place“ restoranų naujiena – prabangios priešpiečių salotos: puikiai subalansuotos, lengvos, sveikos, pagamintos skubantiems klientams. Drauge su salotomis į tą pačią kategoriją patenka ir sumuštiniai.
„La Place“ labiausiai auga salotų ir daržovių pardavimai. Šiuo metu daugiau nei 25 % lankytojų renkasi ką nors iš šių dviejų patiekalų grupių. Restorano sėkmę iš dalies lemia ir prabangus šviežių salotų bei jų ingredientų bufetas. Pasak Ad Willemsen, „La Place“ restoranuose buvo pakoreguota produktų pasiūla. Iš bufeto buvo išimtos crudités (agurkų griežinėliai, smulkintos morkos, salieras ir kt.), maišytos salotos, kurių pagrindas – bulvės, ir daug kalorijų turintys padažai bei garnyrai. Pasiūlą papildė paprastos žaliosios salotos, ant grotelių keptos daržovės, užkandžiai, ispaniškosios tapos bei lengvi padažai, pagaminti iš jogurto, aliejaus ar acto. Iš atvežtinių produktų maisto gaminimui naudojami makaronai, kuskusas, kviečiai ir kt.
Restorano virėjai salotas gamina naudodami apie 250 salotų receptų, iš kurių pagal 15-20 receptų pagamintų salotų „La Place“ siūloma kasdien. Mažiausiai šeši salotų ingredientai iš dvidešimties užauginti ekologiškai. „La Place“ siekia ekologiškų produktų skaičių didinti dar labiau ir restoranus reklamuoti kaip įstaigas, siūlančias patiekalus tik iš sveikų ir ekologiškų produktų.
Daug salotų yra parduodama naujuose maisto išsinešti skyriuose „La Place Mangerie“. Tokie skyriai šiuo metu yra įrengti šešiose „V&D“ įstaigose. Juose lankytojai salotas (skirtas neštis namo ar valgyti kelyje) gali „susirinkti“ iš 25 šviežių komponentų.
Parengta pagal „Food Service Europe & Middle East“
Nuotrauka www.delicato.ch
Meniu.lt informacija
Dėkojame Nyderlandų
Karalystės ambasadai