Restoranas
„Ekstedt“ - švedų pasididžiavimas. Savininkas ir virėjas
Niklas
Ekstedt mūsų elekralizacojos
amžiuje Stokholmo centre maistą gamina ant žarijų ir ugnies –
jokios elektros! Restorano konceptas -
viskas virš atviros ugnies - restorano
viduryje esančioje
ugnies duobėje gaminami visi lankytojų užsakyti patiekalai.
Neapseinama ir be mediena kūrenamos krosnies.
www.ekstedt.nu
Kita ne mažiau įdomi vieta -
„Johansson Bageri & Konditori“ kepykla. Kad visi kepiniai
gaminami iš ekologiniuose ūkiuose perkamų produktų, jau nieko
nenustebinsi, bet, kad atėjęs į kepyklą gali pats išsikepti sau
duoną, pyragą ar sausainius... Kepyklos visi langai atviri ir
kiekvienas praeinantis, smalsuolis ar nelabai gali matyti visą
gamybos procesą. Visa tai daroma siekiant parodyti, kad visi
produktai siūlomi kepykloje yra pagaminti čia.
Kepyklos
savininkas Magnusas Johanssonas
konditeris
ir virėjas turintis kepėjo magistro laipsnį.
Jis taip pat yra
atsakingas už desertus kasmetiniuose Nobelio premijos įteikimo
banketuose.
www.magnus-johansson.com
„Adomo & Albin Matstudio“ - išskirtinio maisto
studija, organizuojanti maisto ruošimo pamokas. „Adomo & Albin Matstudio“ vadovauja trys
jauni virėjai Adom Dahlberg, Albin Wessman ir Pelle Andersson. Restoranas išsiskiria puikia maisto kokybę ir netradicinių skonių derniais.
Adam Dahlberg švedų atstovas 2012-2013 Bocuse d'Or čempionate.
www.adamalbin.se
Esant galimybei būtinai
aplankykite „Spritmuseum“ (Spirito muziejų).
Naujai atidarytas muziejus įsikūręs Djurgarden
saloje (Tiems kas nežino Stokholmas įsikūręs ant 40
didelių ar mažų salų).
Jame galėsite susipažinti su Švedijoje gaminamais stipreisiais
gėrimais, ir žinoma sužinosite apie švedų santykį su alkoholiu.
Muziejuje taip pat rasite „Absolut'o“ meno kolekciją, siūlanti
pasigrožėti įžymiųjų dailininkų darbais, tokių kaip Andy
Warholas ir Damien Hirst. Ir koks spirito muziejus be degustacijų,
Jūsų pageidavimu bus suorganizuota stipriųjų švediškų gėrimų
degustacja. Degustacijos vinis - vedėja ar vedėjas, na bet tai kita
istorija...
www.spritmuseum.se
„Långbro
Värdshus Inn“ smuklė įsikūrusi gražiame parke į pietus nuo
Stokholmo centro. Restorano savininkas yra gerai žinomas virėjas
Fredrik Eriksson. Tai
vienas geriausių Švedijos virėjų
ir taip daugelio tarptautinių čempionatų nugalėtojas. Restorane
puoselėjamos klasikinėw Inn
tradicijos. Pavyzdys aukštos klasės
restorano klestėjimo už miesto centro ribų.
www.langbrovardshus.se