Kavinėje lankosi daug lenkų – tiek patys vilniečiai, tiek turistai, kurių atsiliepimai apie kavinę labai geri. Keli turistai iš Lenkijos komentavo, jog užsukę į kavinę „Sakwa“ labai nustebo ant sienų išvydę lenkiškų pinigų kolekciją.
Klientai jau seniai pamėgo į pastovų valgiaraštį įtrauktą „flaki“ – lenkišką skrandukų sriubą, o dabar siūlomos dar kelios naujovės: „zurek“ – tradicinė lenkų sriuba su dešra ir kiaušiniu, kuri pagardinama grietine, taip pat gaivios salotos, gaminamos iš salotų lapų, pomidoriukų, agurkų, apelsinų, pagardinamos žolelių padažu. Pasiilgusiems patiekalų su silke, siūloma paragauti „silkės lenkiškai“, kuri gaminama iš silkių filė, virtų bulvių, pomidorų bei grietinės, o jeigu užsukote visai alkani, vertėtų užsisakyti keptos kiaulienos išpjovos, kuri patiekiama su bulvių griežinėliais bei raugintais agurkais. Apsilankę kavinėje „Sakva“ tikrai dar ilgai prisiminsite lenkiškos virtuvės valgių skonį.
Užsigeidusiems lietuviško patiekalo, siūloma įdomi blynų „interpretacija“: dėmesį ypač traukia tarkuotų bulvių blynai su ikrais arba lašiša. Tai ne paskutinė „Sakwos“ staigmena – pirmadieniais kavinėje galėsite mėgautis šviežiomis varškės spurgomis, o ketvirtadieniais – gardžiais kibinais. Šioje kavinėje dominuoja europietiška virtuvė, todėl tikrai išsirinksite iš daugelio patiekalų. Jaukioje kavinėje galėsite ne tik pasimėgauti išsirinktu patiekalu, bet ir pailsėti nuo miesto triukšmo. Fone skamba rami romantiška muzika, ant stalelio liepsnoja žvakė, todėl, jei norite padaryti mylimam žmogui staigmeną, pavakarieniauti užsukite į kavinę „Sakwa“!
Parengė Elena Germanovič
Nuotrauka iš kavinės “Sakwa” archyvo