Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kanadiečių patiekalai ir sriubos (pasaulio virtuvės)

2007-12-29
Paskelbk savo straipsnį

Šalies virtuvėje galima pasigardžiuoti patiekalais iš lašišos, menkės, omarų, moliuskų, stintų, taip pat laukinės mėsos, tokios kaip elniena, zuikiena, briediena, pasivaišinti valgiais iš tetervinienos ar kurapkos mėsos.

Kanadiečiai gaminasi ir eilę sriubų, be kurių vargu ar apsieisi vėsaus klimato krašte. Galima paskanauti sriuba paruošta iš mėlynojo sūrio ir brokolių, moliūgų sriuba su vištos krūtinėle, muskato riešutais ar kanadietiška sūrio sriuba, kurios paruošimui naudojama daugybė ingredientų – morkos, vištos krūtinėlė, kajano „čili“, sausos garstyčios, čederio sūris, kumpis, grybai, pienas ... .

Cold cucumber soup – šalta sriuba, ruošiama iš agurkų, jogurto, mėtų, svogūno ... .

Codfish soup – menkės sriuba, ruošiama su svogūnais, česnakais, salierais, skaninama raudonėliu, lauro lapais ... .

Oreilles de crisse – rūkytos kiaulės žandenos, prie kurių patiekiamas klevų sirupas. Populiarus užkandis Kvebeko mieste.

Feves au Lard – troškintos pupelės padaže.

Flipper pie – pyragaičiai, kurių įdarui naudojami ruonių pelekai, mėgiamas rytinėje Kanados pusėje bei Niufaulendo provincijoje.

Fiddlehead ferns – paparčių lapų gūželės. Paprastai iš jų verdamos sriubos, daromos salotos, troškiniai ar patiekiami kaip garnyras.

Fried dough – kepiniai kartais dar vadinami „Dramblio ausys“, kurie kepami ne tik namuose, bet pardavinėjami gatvėse, švenčių metu. Dažniausiai kepinys apibarstomas cukraus pudra ir cinamonu, bet kartais ant viršaus uždedama sūrio, šokoladinio padažo, klevų sirupo ar plaktos grietinėlės.

Kaip ir daugumoje pasaulio šalių, kanadiečiai švenčių metu gaminasi tam tikrus patiekalus. Štai, Bernso dieną, kuri švenčiama sausio 25-ąją, minint škotų kilmės poeto Roberto Bernso gimimo dieną kanadiečiai ruošia škotų nacionalinį patiekalą hagis – tai maltomis kepenėlėmis, plaučiais ir širdimi prikimštas avies skrandis – tam tikra dešros rūšis vištienos ir porų sriuba cockaleekie soup ir dundee cake – tai vaisinis pyragas.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: www.travelterrific.com, www.hamptons.com
Meniu.lt informacija

 

 

 

 

 

 

Dėkojame Kanados Ambasadai ir Kanados
Žemės Ūkio ir Maisto Pramonės Ministerijai